olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

New York City

Hej! Sent igår kväll kom vi hem efter en grym helg i NYC.
Vi åkte från skolan kl 07am på fredag morgon och anlände till NYC ca kl 2-3. Vi checkade in på hotellet och gjorde oss redo för att åka in till times square. Vi fick lite fritid i ca 2 timmar att gå runt och göra vad vi ville på times square. 
Lite reklam för super bowl som spelas i NY iår!


Här är vi på times square

Efter det så var det dags för musical!  Kl 8pm började "Wicked". En riktig Broadway show och en jätte poppis musikal som är storyn innan "the wizard of Oz". 
Scenen innan det började! Musikalen var grymt bra och allt var jätte fint all rekvisita och allt. En stoor drake i taket som flaxade vingarna och rörde sig ibland haha, coolt.

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet, kom dit ca kl 11.30 så var nästan direkt till sängs som gällde. 
På lördagen åkte vi in till city igen. Denna gång för att spendera några timmar på 5th avenue. En av de exklusivare gatorna i New York! 

Var dimmigt denna förmiddag, resulterade i ganska coola effekt på skyskraporna som försvinner upp i dimman!
Pappa känner du igen de?? Det här är en av världens största yellow diamonds som finns inne på Tiffany's på 5th street. Det roliga är att vi var inne där på våran new york resa med hockey laget för några år sen! 
Här är samma diamant från resan med hockey laget! Haha tyckte det var lite roligt att se samma sak igen några år senare ;-D
Här har vi hela gruppen samlade efter lunch tid. Efter förmiddagens fritid samlades vi alltså och åkte till the metropolitan museum of art.
Rätt så ball tavla.
Picasso!
Och en väldigt fabolous staty haha!
Jag och Will posar i museumet

Efter det hoppa vi på bussen igen för att åka till Harlem för middag på en riktig jazz-klubb. Cotton club hette den och vi hade hyrt hela för oss själva. Det var ett jazz band där som spela bara för oss och så åt vi "soul-food buffe"! Klassisk "african-american food. Hur gott som helst! Fried chicken, bbq, ribs, Mac n cheese, sweet potatoes mm. Var hur nice som helst. Och folk dansade på dansgolvet till jazz bandet, var en riktigt rolig kväll.
Jazz bandet
Visar dans skillsen på dansgolvet ;-)

Och så var det söndag; dags för gudstjänst! Vi åkte återigen in till city för att gå på gudstjänst i The cathredal of St John The Divine.



Sjukt stor och cool katedral!!
Vi gick in, och där blev vi välkomnade av en av prästerna som frågade om vi var där bara för att kolla kyrkan eller om vi skulle vara med på gudstjänsten. Vi var ju mer än 100 personer så de ville veta. Så Will sa att vi var en kör från Charlottesville och då sa de att vi jätte gärna fick sitta på speciella "kör-platser" precis bakom deras egen kör så vi kunde sjunga med! 
Så här stod vi på båda sidor om kören!



Här är från nästan hela vägen längst bak i kyrkan, vi satt till höger och vänster längst bak i den här bilden.
Tror eller ej men jag gillade faktiskt själva gudstjänsten! Den var inte så "konstig" som de kan va ibland utan var en väldigt open minded kyrka som pratade mycket om anti racism, de pratade om andra religioner också. Var helt enkelt om att man ska älska alla människor så jag gillade budskapet de hade. Mer fokus på att bete sig som en bra människa istället för att dyrka Jesus typ. 

Här är en bild på NYC sky-line taget från hotellet. Vi bodde utanför Manhattan och tog bussen in ca 10 min på mornarna.

Så, det var en väldigt lyckad trip! Massa härliga människor och roliga aktiviteter. Riktigt glad att jag kunde få följa med trots att jag inte tillhör kören! Men jag sjöng i kyrkan så man bidrog ju med lite skön sång ;-)

Idag har vi varit lediga! Jag är ledig idag och imorgon, och W & D är lediga idag men inte imorn (snöstorm på väg dock så troligtvis blir de lediga imorn också och förhoppningsvis stängs även skolan på onsdag och kanske torsdag enligt prognosen). Idag åkte vi till en fin liten lake och hikade. Det var ca 17 grader och som idag! Helt sjukt! Med tanke på att de ska snöa imorgon och sen blir minus 10 grader! Men jag klagade inte, var en underbar dag idag.
Tillsammans med Matt och Aimy vandrade vi på (två kompisar till oss, de är gifta och båda lärare på CHS).



Här har bävrar vart i farten!
Jag hittade även ett bäver bo! Tyvärr såg vi inga bävrar men var coot att hitta deras nest :-) 

Jag har haft en bra lång helg med andra ord! Har till och med en dag kvar på den som sagt. Imorgon kommer det antagligen bli att kolla massa Breaking Bad. Om ni inte har sett det programmet så gör det! Sjukt bra!! Började kolla förra veckan och är fast haha. Tänkte också ta mig ut och löpa lite, daga och hitta tillbaks till formen inför lax säsongen! Blivit mest gymmande nu så inte så mycket flås träning sedan footballen tog slut. Så dags att hitta tillbaka så jag är redo för Lacrosse! 
Ha det fortsatt bra där hemma nu :-)
Kram!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Ann1
skriven :

Härligt vilken helg! Märkligt väder 😊. Kram

2 Mamma
skriven :

Oj vilken härlig helg! Hur långt var det att åka till NY? Vilken tur att du kunde följa med. Jättefina bilder.
Kram o puss

3 Dad
skriven :

Klart jag kommer ihåg Tiffany's! Inga prislappar...bara att hala fram kortet....sjukt :)
Riktigt cool med upplevelsen i katedralen, sånt gillar jag!
Helt fantastiskt underbart att ni gör så mycket!
Kramar i mängder!!!

4 Mormor
skriven :

Härliga bilder, intressant att lära sig lite också.
Kramar mormor