olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Skön 3 dagars weekend

Hejhej!
Vi var lediga igår, studiedag, riktigt härligt med 3 dagars helg! Den spenderades med mycket football, otippat huh? ;-) 
På söndagen åkte först jag och David till bion och kollade på Gravity! 3D och Imax! För er som inte har sett den, gör det! Riktigt bra film, hur spännande som helst :-D 
Efter det åkte vi hem, och jag bakade kladdkaka, eller som man säger här; Sticky cake.
Bakning på G! 
Vi hade film kväll på söndagen därav bakningen. Andra söndagen irad vi haft det nu, Will och David tycker att det är för många amerikanska klassiker som jag inte sett så vi börjar beta av dem. Första veckan var det The wizard of Oz. Den här veckan kollade vi på Back to the future. Hope har kommit över båda gångerna och varit med på våra filmkvällar :-) 

Halloween närmar sig nu, och det märks mer än vad det gör i Sverige haha. Vissa tomter har hela gravar med skellet och spöken överallt. Folk går in för det mer här haha. 
Här är våra pumpor

Så, snart börjar skolan, skönt med bara 4 dagar den här veckan!! 
På fredag är det match igen, näst sista matchen... Gud vad säsongen gått snabbt... Så 2 matcher kvar och om vi vinner båda går vi till slutspel. Så slutspelet börjar iprincip nu. Förlorar vi är vi körda. Så förhoppningsvis ger det en massa motivation för laget och så kan vi avsluta säsongen på topp! 

Hur är läget med alla där hemma? Med mig är allting jätte bra. Älskar livet här! Har verkligen inget att klaga på och inget som är fel. Allt är verkligen perfekt. Och kunde omöjligt ha fått en bättre värdfamilj än Will och David! 
Skolan går också bra, det är väldigt annorlunda från i Sverige, det känns lättare, men samtidigt måste man göra mer (om man vill ha straight A's). Små läxor räknas in i betyget mycket mer så även om man har A på alla prov men ite gör läxor så förvärras betyget... Precisera händer mig i min Biologi klass. Jag har A på alla prov, A på labbar, A på quizes, men sen har jag inte gjort alla läxor så jag har då betyget B haha. Ganska konstigt om man frågar mig men whatever.
Hoppas alla har ett härligt lov därhemma, så fortsätter jag njuta av livet i America :-) 

Team captain

Hejhej!
I torsdags hade Will sin första konsert för året med sina köer. Så efter träningen mötte jag upp med David som kom med mat från five guys, en fastfood restuarant. Myyyycket bättre en McDonalds och liknande dock!
Konserten gick bra! De olika körerna var jätte duktiga. Det var också en tjej som sjöng en sång själv. Hon hade skrivit låten själv och spelade gitarr och sjöng. Var riktigt grymt, imponerande! 
Här är en av körerna, the knightengales. Det är en tjej kör.

Sedan var det fredag och gameday! Western Albermarle stod som motståndare, det var en hemma match. 
Dress up som gäller, riktigt vacker selfie om man får säga det själv...... Knöt the bow tie på ca 3 minuter då jag hade lite bråttom på morgonen så den är inte perfekt, men den dög ;-)

Så, dags för match. Western Albermarle är tillsammmans med Monticello det bästa laget i vår division. Så vi visste att de skulle bli en tuff match och att vi behövde spela på absolut topp.
Jag var tillsammans med våran Quarterback, Chris Thurston (som var star runningback before men behöver spela QB nu), team captains for the game! Var riktigt kul att bli utsedd till det och få vara med på coin tossen :-D match starten var väldigt, intressant... Började med att de gjorde touchdown på våran kick off. En kick off return touchdown alltså. Så det stod 7-0 efter ca 7 sekunder. Direkt efter det blev det ett ström avbrott! Strålkastarna dog och det var bäcksvart i ca 15 min. När man kom igång igen var det deras tur att göra kick off. Och vi lyckades göra en kick off return touchdown på den!! Så inom de första 15 sekunderna på matchen hade de gjort TD, ett strömavbrott, och sedan gjorde vi TD, haha.
Western var riktigt duktiga på offense, och gjorde poäng på nästan varje drive. Vårat offense spelade också väldigt bra! Men vi kunde helt enkelt inte stoppa deras vassa quarter back. Slutresultatet blev 60-44 till dem eller något sådant. Jag hade en ca 13-15 yard catch också! Hur kul som helst :-D 
Så det var en high scoring och underhållande match. Riktigt kul att spela. Jag spelade ALLA offense spel, till skillnad från förut där vi har rullat mer. Så det var också roligt. 


Inte världens bästa bilder men där är mitt catch. Var även helt open 2 andra tillfällen men passarna var ca 1-2 yards för långa så nådde inte, segt. 

Vintern börja sakta men säkert komma nu! Senaste veckan/veckorna har det blivit allt kallare. Igår under matchen sjönk de så lågt till ca 5 grader! Annorlunda att spela football, en "sommarsport" i sådan kyla... 

Hoppa alla har det bra där hemma! Och har ett riktigt bra höstlov, som är snart om jag inte är helt ute och cyklar? Haha
Ha det bäst, 
Deuces 

Gameday, lagfoton och breakfast buffé

Hello!
Fredagens match mot Albermarle High School, en annan rivalry school, blev en riktig nagelbitare! Vi förlorade tyvärr med 1 touchdown tillslut. Vi dominerade hela andra halvan i princip men alla våra driver slutade med att vi fumblade bollen efter 60 yards. 3 drivear irad, med resultatet 14-13 till dom så jobbade vi närmare och närmare deras end zone men sen tappade vi bollen. Riktigt surt. Men det var en riktigt rolig match! Jämnt och spännande in i slutsekunderna. Fick även bollen en gång i första halvan. Lyckades springa en ca 8 yards iallafall så det var kul :-)
Där är jag nere till vänster med bollen! 

Lagfotona har även kommit nu!
There i am, fotografen sa att man inte fick le (fråga mig inte varför) så visar inte tänderna som jag brukar, slog till med ett litet halv leende iallafall haha
The squad! Black knight football

Imorse var der frukost buffé som gällde igen! Magiskt:
Scrambled eggs, bacon, sausage, etc
Fried chicken, chicken wings, etc
Cole slaw och lite andra härligheter
Och så det jag inte rörde, sallad är ju nyttigt... Usch usch! 
Och så avslutar jag med lite dessert ;-)

That's all I got for now, ha det fortsatt bra i Sweden. Puss o kram

Magisk middag tisdag och ledigt på onsdagen

Bonjour!
Som jag sa tidigare är det en massa fransmän här och hälsar på. Har träffat några elever i skolan och så David som bor hos oss. Han är jätte trevlig! Passar in utmärkt i familjen. 
Igår blev vi utbjudna på middag av en av lärarna från Frankrike. De var ca 15 personer. Några franska lärare och några av de från skolan som är "ansvariga" för dem. Vilket Will är så vi har träffat de här människorna ett par gånger sedan de kom. Middagen var på en restuarang med fransk mat! Var hur gott som helst:

Appetizer: Escargots, alltså sniglar, på en riktigt god och krispig bröd skiva med paprika runt om. Och såklart en smör och vitlöks sås för att göra det perfekt. Tres bien!

Huvudrätten... Scallops (pilgrims musslor) behöver jag säga mer?? Har nu konstaterat att pilgrims musslor är min absoluta favorit mat! Har alltid haft det uppe i toppen men aldrig riktigt kunna svara på frågan vad min favorit mat är eftersom det är så mycket jag älskar. Men från och med nu, pilgrims musslor är nr 1! Om paradiset var en maträtt skulle det vara pilgrims musslor, enough said.

Idag hade vi halvdag i skolan som jag och Will bestämde oss för att göra till en heldag. Dvs hel ledighets dag ;-) vi började dagen med en härlig pedikyr
Här kan ni se mig njuta i massage stolen
Haha
Sedan bar det av mot indisk buffe till lunch
En av mååååånga härliga portioner!!
Sedan hem för att kolla lite tv innan det var dags för football practice. En väldigt lyckad dag om man för säga det själv. A perfect "Hump dayyyy"!

Så, där fick ni lite info om vad som hänt den här veckan so far. Vi hörs snart igen ;-)
Deuces

Homecoming!

Hej!
Homecoming, vad ska man säga... It was CRAZY! Tänker inte gå in på några detaljer men är riktigt tveksam på om ens kan kalla det att folk "dansar". Men kul var det!! Ca kl 6 blev jag upphämtad av en kompis, vi åkte sedan och mötte upp med 4 andra grabbar för lite pregame innan dansen. Pumped up och redo drog vi till skolan ca 8.30. Efter in liten stund i kön kom vi in. Det var trångt, crowded och svettigt! Vi "dansade" och hade det kul :-) efter det hade an av de jag var med innan en fest i hans hus. Vi var ca 25 personer som var där och körde hela natten. Jag tror jag gick och la mig ca 5-6 am. Vi hade det riktigt fett. 
Enda bilden jag lyckades ta... Från kön i väntan på att komma in haha.

Tror jag har glömt och säga det men i fredags anlände en klass från Frankrike hit. De kommer från C-Villes systeratad Besancon. De är här under en vecka och bor hos olika elever från skolan. En av lärarna, David, bor hos oss :-) 
Idag åkte vi till Richmond för att shoppa! Var ruskigt trött och seg imorse och somnade i bilen direkt! David och två andra lärare från Frankrike följde med. 
Der här slog jag till på! Riktigt nöjd

Här är vår middag från idag. Räkor som legat i ugnen med en magisk sås runt om. Som man sedan doppar bröd i! Hur gott som helst <3333

Med tanke på hur lite sömn jag fick inatt är det dags för mig att säga godnatt... Behöver ta igen lite sovtimmar. 
På återseende!
Deuces

47-14!!!

Det blev seger i homecoming matchen!! 47-14, var så sjukt kul! Hela skolan var där och vi spelade riktigt bra idag. Jag fick massa speltid återigen och även bollen en gång på en så kallad wide receiver jet. Vilket innebär att jag springer in mot quarterbacken och får bollen överlämnad som en runningback. Var kassa blockar det spelet tyvärr och hade flera försvarare på mig direkt, fick ett par yards men inget mer än så. Var kul att få hålla bollen iallafall ;-)




Celebrating that W!

Pep rallyn idag var också riktigt cool!! Det var inte i baskethallen utan i teatersalongen (som för övrigt är hur fet som helst, bland de bästa i virginia i high school sammanhang). Jag träffade Megan innan, som är en av de två freshman's som vann home coming Queen. När det hela började eskorterade jag ut henne i gången och ner till scenen. Vi var först ut haha! Alla jublade och skrek, troligen mest åt henne men det var riktigt coolt att få vara med om det.
Innan vi gick in. Alla killar är spelare från laget! Och Megan bredvid mig, jätte söt och trevlig tjej. Knöt även min bow tie själv för första gången! Lite små stolt över det... ;-)

Under själva pep rallyn uppträdde också cheerleaders, ett Step dancing team (inte svensk stepp utan mer stamp och klapp till rapp musik) var hur coot som helst!
Mot slutet säger hon som håller i det hela att "a few football players" ska komma upp på scen. För att tagga publiken inför matchen. Hon borde ha sagt captains eller något för vem vill inte gå upp på scen? Så i princip hela football team rusade upp på scen och taggade igång alla, tog ca 30 sekunder innan de sa åt oss att lämna scen, det blv för kaotiskt haha ;-D 
Så homecoming veckan har varit riktigt lyckad so far, nu återstår bara homecoming party imorgon! Turn upppp! Jag säger party och inte dans för att homecoming är på CHS är inte som på många andra skolor. Ofta är HC liknande prom där man har kostym och tejerna fina långklänningar, man går med en date och allt är jätte fint. Hos oss har man ett par finare byxor skjorta och slips/fluga som bäst! Ofta inte ens det. Man går inte med en date utan alla går bara dit med sina kompisar och sen är det fullt ös! Så jag är taggad, ska bli kul att få uppleva :-D
//Black knight nation



Mid-week post

Så, halva spirit week har gått! Har inte riktigt gått in för dress up dock, tänkte göra i måndags för det var i princip ändå bra temat haha. Gatsby så tänkte dra på mig kavajen och fluga men var alldelles för trött på morgonen så orkade inte helt enkelt. Imorgon är det boy bands så tänker väl dra på mig ett vitt linne eller nåt! 
Sedan är det fredag!!! Black and orange och gameday! Är riktigt taggad. Klippte mig idag, riktigt nöjd. Samt köpte ett par finskor till dansen på lördag. So I'm ready.
En lite spännande sak som hände idag är att en freshman tjej från en av Will's körer (I think) vill att jag eskorterar henne när homecoming court presenteras haha! Tydligen brukar de vilja ha någon från varsity football team. Så under pep-rallyn på fredag kommer jag leda hemma in på basket planen när hela skolan sitter på läktarna och kollar! Hon är alltså en av kandidaterna för freshman's homecoming Queen. Så, ska bli en spännande upplevelse att få vara med om det haha!

Så, homecoming week är i full gång! Bara en vinst på fredag och en hypad fest/dans på lördag som saknas, let's go!!
Hoppas alla har det fortsatt bra där hemma, hejhej!

Virginia Tech vs North Carolina

Wow. Bästa ordet jag kan komma för att beskriva dagen i Hokies-country. Fullständigt magiskt! 

Dagen började tidigt! Vi rullade mot Blacksburg och Virginia Tech kl 06.00

Efter en ca 3.5 timmes bilresa (inklusive avdropp av David hos hans brors familj i Roanoke samt frukost på McDonalds) gjorde vi entré i Blacksburg! Det var V-techs homecoming game så en parad höll på att starta när vi kom dit!
Vi åkte och parkerade vid tailgating platsen och gick sedan för att kolla på paraden.





Marching band, cheerleaders, kandidater för homecoming king and queen, mm deltog i paraden. Var riktigt kul att se, härlig stämning :-)

Efter det tog vi oss tillbaka till tailgatingen! Många härliga människor och mycket mat, kan man ha det bättre??

Klockan närmade sig 12.30 och det var dags att ta sig till arenan, äntligen!!

Första synen av arenan

Hokies arena är riktigt fet! Tar lite fler än UVA men framförallt så är fansen här helt crazy!! Ett par minuter innan spelarna springer in sätts en av metallicas låtar på (minns ej vilken) och hela arenan börjar hoppa! Alla skriker och hoppar tills spelarna springer in på planen! Fick rysningar i hela kroppen går inte att beskriva hur magiskt det var! Ska posta 2 filmer på instagram så håll utkik där efter det!!!!

Matching bandet the hidy tidies levererade en grym half time show

Och här presenteras homecoming king & Queen!

V-Tech Hokies vann matchen med 27-17! Var en riktigt underhållande match, truely amazing experience!! Loved it

Imorgon börjar spirit week!! Det är homecoming week för CHS och det innebär olika dress themes varje dag. Homecoming temat är "throwback". Imorgon är temat the great gatsby (1920-talet), tisdag är 60- och 70-talet, onsdag 80-talet, torsdag boy bands of the millenium, och på fredag är det Black knight Pride dvs klä sig i black and orange! Får se vad man kan få till för utklädnad haha.
Hoppas alla har det underbart hemma i kalla (?) Sverige! (Här är det fortfarande 25-30 grader ;-)
Höres inom kort, deuces

We lost

Blev förlust mot rivalen Monticello, surt. Monticello är dock ett riktigt bra lag så är ingen skamm alls, de är trots allt 5-0. 5 vinster på 5 matcher och snittar ca 50 poäng per match! Vi spelade en helt okej match. Stod upp rätt bra men släppte igenom alldelles för många "big plays". Defense höll dem till korta gainsen sedan kom en 60 yards touchdown, och så fortsatte det. Men men, jag fick spela mycket och hade det riktigt kul ute på planen :-) love this game!!
Imorgon ringer klockan strax innan 6! Och det bär av mot Virginia Tech Hookies place för college football!! Matchen börjar 12 så för att hinna med lite tailgating innan måste vi lämna i tid ;-) blir även tailgating efter matchen! Alla säger att V-tech fans är riktigt högljudda så see fram imot den här matchen något enormt!! 
Dags att sova nu, big day tomorrow!
Deuces

Sista dagen med Omékongo

Idag var Omékongo med på våran lektion för sista gången. Lite sorgligt... Han är en underbar människa, kan inte säga det tillräckligt. Har helt klart hittat min nya idol och förebild! Det är enormt inspererande att lyssna på honom. Så återigen, rekommenderar jag er starkt att kolla upp honom på youtube och google. Hör han prata, rappa, och läs hans budskap. Skulle också betyda enormt mycket om ni sprider det till så många som möjligt! Jag hade ingen aning om vad som försiggick i Kongo, men Omékongo really opened my eyes. 


Omékongo in action. Riktigt risiga bilder men men. 

Global citizen klassen fick en gruppbildning tillsammans med honom innan han lämnade :-) tredje från vänster är våran lärare, Mr. Osbourne. Han är hur bra som helst!!

Daga att krypa till sängs nu, big day tomorrow!! Game day mot David's skola och en av de 2 rivalerna, Monticello Mustangs! På deras hemmaplan, på deras homecoming, det är som upplagt för att förstöra deras fest ;-) lets go!!
Deuces

Mid-week post!

Hey!
Onsdag kväll och sitter just nu framför tvn för en relaxing kväll. Kroppen känns lite sliten från footballen. Antingen en liten sträckning i låret eller något annat som är knas. Har lite smärtor i knät, låret och ljumsken. Men inget som kommer få mig att sluta spela! 
Den här veckan har varit rätt så soft. Började med att vi var lediga på måndagen. Riktigt skönt med en sovmorgon! Jag åkte in till city vid lunch och hade lunch med Hope. Vi åt Chipotle, världens helt klart godaste snabbmatskedja!! Sedan lämnade hon mig i skolan vid 3 då jag hade träning.
En riktigt cool sak som hänt är att vi har haft en snubbe som har vart med på våran Becoming a global citizen class. Han heter Omékongo. Han är en professionell public speaker, poet och rappare. Hans föräldrar är från Kongo och han är uppvuxen i gettot i Boston. Han åker idag runt över hela världen och pratar om problemen i Kongo. Det är helt sjukt vad som händer där... Över 6 miljoner människor har dödats av rebeller och liknande och kvinnor våldtas hela tiden. Allt detta pga av att vi i västvärlden vill åt deras mineraler som finns där. Att vi behöver mineralerna som de har för t.ex. Mobiler, datorer och annan electronic gör så att våra regeringar blundar för detta problem. Han är sjukt inspererande och en riktig förebild! Har vart riktigt kul att få ha han i våran klass och höra hans story. Hans dikter är sjukt bra aswell!! Det finns massa saker om han på youtube och hans dikter, sök bara på Omékongo så ska det komma upp. Rekommenderar starkt att ni tar en titt på hans work och på detta problem...

En annan riktigt grym sak är att jag och Will bokade biljetter till Virginia Tech's match på lördag!! Virginia Tech är virginias andra stora college. Det är ca 1.5 timme från oss. V-tech är ett bättre lag en UVA och inramningen och stämningen under matcherna är tydligen på en heeelt annan nivå!! Så ska bli riktigt fett att åka dit och se dem spela :-D 

That's it for now! Ha det bäst.
Deuces