olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Busy day!!

Hallå!
Idag har det hänt en massa saker! Men innan jag berättar om det tänkte jag visa lite bilder på huset.
huset
vardagsrummet på undervåningen, med kable-TV i hörnet!
vardagsrum på övervåningen. Samt matbordet längst bak.
köket! 
Mitt rum, som de har inrett med ett sailing/marine theme! Hur awesome som helst
 
Så, dagen började med en härlig frukost alla doggybag från Italienska restuarangen kvällen innan (måste introducera doggybag till Sverige!). Efter det började jag och Will våran dagsplan. Det första på listan var att åka till gymmet, acac downtown, där jag signade upp! Gymmet är helt sjukt! Riktigt amerikanskt, hur stort som helst, massa coola maskiner och redskap, inklusive tjocka rep som sitter i vägen :-D 
Imorgon blir troligen premiär work out session!
Dagen fortsatte med att vi åkte till skolan, Charlottesville highschool. Där träffade vi student counselor som hjälpte till att välja vilka kurser jag ska ta. Hennes hjälp tillsammans med Wills som valde ut alla de bästa lärarna gjorde så jag troligtvis fick det bästa schemat på hela skolan! Ämnerna jag kommer läsa är: Technical theatre (bygga och fixa rekvesita), public speaking, human biology, becoming a global citizen, US government(college nivå), survey of foreign films, english(college level). Enligt både Will och Dave har jag valt de allra bästa lärarna!
Main entrence
Efter att schemat var klart pratade vi lite med coach Sherry, football coachen, som såg fram emot att try outs skulle börja och se mig spela! Han sa även att jag skulle komma tillbaka vid 5 för att hämta min utrustning. Sen visade Will runt mig i skolan och tog mig bland annat till the weight room där laget ibland tränar.
 
Nästa punkt för dagen var en inplanerad lunch med två spelare i laget som Will ville att jag skulle träffa. Den ena heter Chris och spelade även tidigare år för CHS. Han kommer att vara senior i år precis som jag. Den andra heter Leon och är lagets nya Quarterback. Han gick på en privatskola förra året men kommer gå i CHS detta år. Vi åt på Chipotle som är en hyffsat ny matkedja. Det var hur gått som helst! Hoppas det kommer till Sverige...
 
Efter lunchen åkte vi till MedExpress, ett litet sjukhus-aktigt ställe där man kunde göra sports physical forms. Vilket jag behövde göra för att få spela football, eller någon annan sport. Så vi gick in dit och efter en lång väntan fick jag min undersökning och allt var tipp-topp!
Vi åkte efter det hem för att byta om, Will skulle till gymmet medans jag skulle till skolan och hämta skydd. Väl där träffade jag först O-line coachen, coach johnson, som visade mig vägen till ena planen där jag fick springa lite routes och han kastade bollar. Mest för skojs skull! Det var härligt att få köra lite smått igen. Sen gick vi till "football delen" av skolan... WOW!! Det var verkligen hur coolt som helst! I Sverige förstår man knappt hur stort amerikansk fotboll är här. Coacherna har stora kontor där de sitter hela dagarna och planerar träningar, playbooks, etc. Equipment rooms är hur stora som helst fullproppade med skydd som man i princip bara kan ta. och utrymmena är precis som de man ser i filmer. Man kände verkligen att fotbolls laget är stort!
Jag fick prova ut axelskydd och den coola mattsvarta hjälmen. Jag fick byxor, tandskydd, knäskydd och allt annat jag behöver. Förutom skor och handskar, som vi senare kommer få rabbatt kuponger på att köpa själva till reducerat pris.
Jag fick även reda på att public school inte får peta spelare, vilket innebär att alla som vill får vara med och träna. Det känns otroligt skönt att veta att vad som än händer får man iallafall träna football :-D självklart ligger fokus just nu på att ta en plats i laget och få starta på matcherna! Try outs drar igång på torsdag med träning utan skydd 3-9 pm! Då är det full fart som gäller!!
Imorgon börjar tydligen min "birthday week". Will har tjatat hela dagen om hur excited han är över att ge mig min första present haha! Han har knappt kunnat hålla sig. Så det ska bli spännande att se vad som händer imorgon.
Det var nog allt för nu... nästa inlägg kommer när det finns mer spännande saker att skriva om ;-) 
sköt om er tills dess!
peace
 
 

Första dagen!

Klockan 07.00 satte jag mig på planet mot Paris. När jag landade hade jag 35 minuter på mig innan nästa flyg, mot Washington, gick... Det vart stressigt och jag sprang igenom flygplatsen för att hinna. Väl framme var det huur lång kö som helst in på planet!! Planet blev ca 1 timme försenat i starten för att det tog så lång tid att få på alla passagerare.
Planet jag åkte var det nya airbus planet med 2 våningar! Hur coolt som helst!
Efter 8 timmar över Atlanten landade jag äntligen kl 13.30 amerikansk tid! Att ta sig igenom passkontrollen tog ytterligare 1.5 timme. Så klockan 15.00 ungefär kom jag äntligen ut, där stod Will & David och väntade! Efter 2 stora kramar började vi gå mot bilen för att åka hem till C-ville :-D
Huset ligger i utkanten av staden och allt är jätte fint! Naturen runt om är fantastisk. Mitt rum är inrett med ett seglar tema och är hur fint som helst! Bilder kommer imorgon.
Som första middag gick vi ut och åt på en fantastisk Italiensk restuarang där vi beställde in olika rätter och delade på allt. Hur mysigt som helst.
Imorgon ska jag och Will åka till Charlottesville Highschool för att prata med studievägledaren och välja ut vilka kurser jag ska välja. Sen ska vi äta lunch med en av football lagets spelare samt den nya quarterbacken för laget!
Nu är det dags för mig att sova efter en lååång dag.
Vi hörs <3

Nu kör vi!

Halloj!!
Dagen är nu här! Dagen då jag börjar mitt äventyr. Klockan stod på 03.15 imorse och efter en snabb bilfärd till Arlanda sitter jag nu här vid gaten... Har precis sagt farväl till mamma, pappa, Ida och Matilda. Känns sorgligt men jag vet att det är för någonting bra och att allt kommer kännas bra inom en snar framtid!
Planet går kl 07.00, då har jag en 2h 40min flight mot Paris framför mig. Väl där blir det lite stressigt då planet mot Washington går endast 55 min efter att jag landat. Jag landar på Dulles airport i Washington kl 12.55 amerikansk tid (18.55 svensk). Där kommer Will & David stå och vänta på mig! Hur spännande som helst :-D
Det kommer ta ca 2 timmar att åka bil från flygplatsen hem till huset i Charlottesville. Massvis med tid att lära känna varandra ännu bättre!

Så, sista timmen i Sverige för dem här gången har börjat! Jag kommer sakna alla vänner å familj något så enormt!! Samtidigt vet jag att det här året kommer bli helt magiskt. Känns också skönt att veta att alla ni finns här hemma med exakt lika mycket internet connection som jag kommer ha.
Tack alla för dessa år, så ses vi snart igen! Om 11 månader det vill säga ;-)

När jag kommer fram kommer det bilder på huset, C-ville, och annat som ni kan tänkas vilja se.
Hej så länge!

Utbytesstudent, värdfamilj & stad

 
Hej!
Jag har velat åka till USA som utbytesstudent i ett par år nu. I nian var nog första gången jag tänkte på att det var någonting jag ville göre. Så när jag i höstas (2012) fick reda på att jag hade blivit antagen hos YFU, Youth For Understandning, blev jag naturlligtvis väldigt glad!
Nu, mer än ett halvår senare, håller jag på att packa för fullt för min avresa den 29de Juli! I våras fick jag ett samtal från YFU där de sa att de har hittat en värdfamilj åt mig. Jag ska bo hos mina två värdpappor Will & David! Eftersom att de är homosexuella var jag tvungen att godkänna detta, jag kunde alltså ha nekat att jag ville bo hos ett homosexuellt par (vilket jag förövrigt tycker är fel att man ens ska få chansen att göra), detta var aldrig någonsin ett alternativ för mig! Jag blev hur glad som helst över detta besked och kunde inte vänta på att få veta mer om min värdfamilj.
Så, jag ska alltså bo hos mina värdpappor Will & David. De bor i staden Charlottesville som ligger ganska centralt i staten Virginia. Virginia ligger längs USAs östkust norr om North Carolina. De andra staterna det gränsar till är West Virginia väster om, Kentucky väster om, Maryland norr om, North Carolina söder om och Tennessee söder om. Charlottesville ligger som sagt ganska centralt, lite norr om mitten av Virginia. 2 timmar norr ut ligger USAs huvudstad Washington D.C.
 
Charlottesville är en stad på 45 000 invånare i stadskärnan och ca 190 000 i storstads området. Där kommer jag att senior year på high school, skolan heter Charlottesville High School. Där ska jag försöka ta en plats i det amerikanska football laget genom att gå på try outs som börjar den 1a Augusti. Om jag kommer med i laget kommer jag att spela för Charlottesville Highschool Black Knights!
Förutom High School har Charlottesville även ett College, University of Virginia, UVA. Där går ca 20 000 college elever som utökar invånar antalet i staden under läsåret! UVA har till mitt stora intresse ett football team! Virginia Cavaliers football team spelar NCAA division 1 football vilket betyder att de spelar i den högsta ligan och möter de bästa college lagen i landet. deras hemmaarena tar ca 65 000 åskådare. Där jag hoppas få sitta och kolla på ett antal matcher när Cavaliers spelar.
Will, min ena värdpappa jobbar som körledare för kören på Charlottesville High School, där jag ska gå. Medans David är earth science lärare på Albemarle High School, CHS närmaste konkurrenter. De båda har sagt att de ser fram imot när Black knights möter Albemarle i sport evenemang, speciellt football där jag hoppas få spela! Jag har nu kunnat lärt känna både Will och David under dessa månader och kan verkligen säga att jag inte kunde vart mer nöjd med min placering! De är hur snälla som helst och jag är säker på att vi kommer få ett underbart år tillsammans.
 
Det vart ett långt första inlägg men jag tyckte det kändes nödvändigt att få med allting eftersom att det har hänt väldigt mycket sedan jag blev antagen hos YFU!
Nästa inlägg kommer snart! hej så länge

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.