olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Thanksgiving aka turkeyday

Hejhej!
Idag kom vi hem igen efter en härlig thanksgiving i Roanoke. Thanksgiving är magisk! Allt man gör är att kolla football och äta tills man spricker basically. För att röra på sig lite iallafall tog jag, Will, David och hans bror Mark en promenad på morgonen.
Will och Mark
David och jag krossar is, Yep that's how cold it was.

Här har ni oss, thanksgiving klädda i soffan och kollar football. Steelers spelade kl 8.30 mot rivalerna Ravens. Otrolig viktig match för slutspels chansen som Steelers förlora. Hur spännande match som helst. Steelers gjorde Touchdown med 1 min kvar på 4de försöket. Och behövde sedan gå för 2 extra poäng för att kvittera. Men receivern tappade passen i endzone och Ravens vann... Hate them so f*cking much...
Iallafall, slutspelsdrömmen är inte över. 
Maten var magisk!! Stoppad ugnsbakad turkey med en massa side dishes!!
David's bror och mor jobbar på gravy'n
Här har vi turkey, brysselkål stekta i vitlök, sötpotatis gratäng, craneberry and Apple crunch, mm, mm. Magiskt!

Idag när vi kom hem var det dags att julpynta! Upp med granen (plast) och sedan spenderade vi en lång tid åt att sätta upp alla kulor i granen! 




Och här kommer några av mina favorit saker i granen:




Pelikan med ölflaskor i näbben haha


Hunk mer-man



Toppen på granen!



Så ser den ut på kvällen :-)

Imorgon har jag fått en biljett till UVA-Virginia Tech av en kompis till Will och David! Rival möte och sista matchen för säsongen! Ska bli riktigt fett :-D 

Hoppas alla har det fortsatt bra där hemma. Kram!

Thanksgiving break!

Hej!
Nu är det lov! På torsdag firar vi thanksgiving, ska bli riktigt grymt. Imorgon åker vi till Roanoke för att spendera 2 dagar med Davids bröder och deras familjer. 
Så, en kort vecka blev det den här veckan, 2 dagar riktigt skönt. Igår efter skolan spelade jag floor hockey med några dudes. En klubb som pågår under vintern efter skolan som många av mina polare här kör så nu när footballen är över så tänkte jag köra floor hockey. Det är inte alls seriöst utan vi träffas 1 gång i veckan och lattjar lite. Grymt kul är det!
2 av grabbarna laddar inför face off ;-)

Idag hade alla stora förväntningar på snö, och därmed snowday och ledigt! Dock vaknade vi upp till ca 37 gradigt väder (typ 3 celcius) och spöregn... Av någon konstig anledning var dock Albermarle county skolorna stängda, inklusive David's Monticello HS. Innerstads skolan CHS var öppen... Så David stannade i soffan medans jag och Will släpade oss till skolan... Skandal ;-)
Men nu är det lov! På torsdag är det thanksgiving food och football som gäller!! Football är en av de viktigaste sakerna under thanksgiving, först är det en match kl 12.30, nästa är 4.30 och sista matchen är 8.30. Football all day baby! Och gissa vilka som spelar 8.30??? That's right, my Steelers! Vi möter Baltimore Ravens, våra största rivaler. Är som ett derby, som Djurgården-AIK. Plus att båda lagen har just nu 5-6 i vinster och förluster denna säsong och ligger lika för sista slutspels platsen... Mycket som står på spel! Är riktigt taggad! 
Så det blir en 2 dagars vistelse i Roanoke, kommer hem på fredag morgon. Bilder från thanksgiving kommer rulla upp så småningom. 
Ha det bäst, hälsningar från ett svinkallt Virginia!

Weekend på Homestead Resort

Hejhej! 
Tillbaka hemma i huset nu efter en härlig 2 dagars stay på Homestead Resort. Sjukt fint ställe! 
Så här ser det ut! 
Lobbyn, och ja juldekorationer har man sett lite överallt här sen några veckor tillbaka haha...

När vi kom dit visade Will runt oss på anläggningen och vi hade en väldigt god lunch. Sedan tog vi oss till utomhuspoolen och hot tub, runt 0 gradigt ute var det. 

Grymt skönt var det! Strålande sol också.

Sedan blev det kväll och dags för middag. Dress code i resturangen var kostym så det var bara att dress up och glida ner.


Inne i the dining hall. Middagen var inkluderad i vistelsen, man fick välja 2 förrätter, en varmrätt och en efterrätt! Man klagade ju inte direkt... Våran kypare hette Gilbert och var från Jamaica, riktigt skön dude haha! 
Och här har vi min mat:
Förrätt nr 1, Gulf shrimp cocktail med atomic cocktail sauce. Delicious! Och detta är vilt fiskade räkor så de kommer inte från räkuppfödningar som bidrar till förstörelse Mangrove forests!
Förrätt nr 2, Blue crab louis. Hela klumpen är i princip krabbkött. Hur gott som helst!
Varmrätt, fortsatte seafood temat med mussles, clams & scallops! Minst sagt magiskt.
Efterrätt, Blackberry dream. En slags bakelse med björnbär och lite annat. Gott var det! 

Idag vaknade vi upp och gick ner till frukost buffén... Bästa frukost buffén I've ever been to!! 
På tallriken till höger är det scrambled egg, bacon, och sen en bacon-donut!! Best thing ever created! 
Till vänster är chocolate chip pancakes och waffles med maple syrup. Man beställde vad man ville ha så gjorde de pancakes eller waffles åt dig medans man kollade och väntade = Olley in heaven!! 
Var tvungen att äta lite mer Chocolate-chip waffles ;-) 

Så, en grym vistelse vart det! Nu är vi hemma igen och sitter bänkad i soffan för NFL football med popcorn i famnen. Here we go Steelers!!! 
Ha det grymt där hemma, kram

Helg trip

Hejhej! Ännu en skolvecka har passerat. Nästa vecka går vi bara måndag-tisdag för sen är det Thanksgiving!! Ska bli riktigt grymt.
I torsdag spelade jag floor hockey med ett par polare efter skolan! De kör under vintern en gång i veckan så nu när footballen är över kan jag köra med dem :-D vi ställer upp två mål och så finns det en massa plast hockeyklubbor och vi spelar med tennisboll. Var riktigt kul! Och som gammal hockeyspelare gick man ju in och dominerade ;-) kul var det!

Om någon minut åker jag och David till ett ställe som jag inte vet vad det heter men det är ett hotell ca 2 timmar från här. Will har varit där sedan i torsdags för någon lärar grej och hotellet är tydligen så fint lyxigt så vi bestämde att jag och David kommer upp och spenderar en natt där. De finns en utomhuspool som är uppvärmd så även fast det är svinkallt ute så är det varmt i poolen så man kan bada. Ska kanske snöa till och med vore ballt med snö och bad i poolen. 
Well, bilder från mini weekend kommer såklart! 
Hade gött! Kram

Har spelat min sista football match som en Black knight...

Slutspel, vinna eller försvinna. Charlottesville, 5 vinster-5 förluster, stod mot George Washington HS, 9 vinster-1 förlust. På pappret skulle vi inte ha någon som helst chans... Men oj som vi spelade! Vi spelade helt klart vår bästa match på hela säsongen och lyckades så när slå GW och ta oss vidare till nästa runda! Vi kvitterade till 14-14 i sista sekunden av första halvan. Vi kände att vi hade alla möjligheter att vinna. Andra halvan gick bra den med, lite oflyt här och där och det stod 37-33 till dem och vi hade bollen med ca 2 minuter kvar. Otroligt spännande var det!! Vi avancerade med bollen och med 30 sekunder kvar hade vi bollen och endast 30 yards kvar till end zone. Tyvärr kastade vi en interception, GW fick bollen och matchen var avgjord. Men vi kämpade och höll matchen i liv mot ett 9-1 lag ända in till slutsekunderna. Var så otroligt stolt över mina lagkamrater efter matchen! Själv hade jag också ett catch, en screen pass och sprang ca 10 yards innan jag blev stoppad av 3 försvarare. Bara njöt av att få spela sporten jag älskar hela matchen!
Så, säsongen är över. För oss seniors var det här sista High school matchen, och för många även sista football matchen någonsin. Ni kan förstå att det var känslosamt efter matchen. Många tårar blev det, inklusive från mig. Inte för att vi var ledsna över att ha förlorat, sånt får man leva med i sport. Utan för att det just var den sista matchen, sista matchen som en Black knight, sista matchen med bröderna, med familjen. Så väl spelare som tränare hade det tufft efter matchen. När man gått igenom så mycket med varandra som vi har, ända sedan try outs började med stenhård hård conditioning 6 timmar om dagen tills nu. Sorgligt att det är över minst sagt... Men har haft en underbar säsong med min nya familj, minabröder! Har haft det så sjukt kul och lärt mig så mycket. Är otroligt tacksam över att fått vara en del av det här laget. Bättre människor hade jag inte kunnat önska att få stå tillsammans med ute på planen. I'm a black knight till i die! 

En journalist för en tidning här kom hem till oss för att intervjua mig. Klicka på länken så kommer ni till artikeln!
http://m.dailyprogress.com/sports/high_school/swedish-chs-exchange-student-develops-love-of-football/article_0bca372e-4d83-11e3-9960-0019bb30f31a.html?mode=jqm

Kommer även en annan kille från en annan tidning för att intervjua mig nästa vecka ;-) så lägger ut länken till den artikeln så fort den kommer ut. 
Hoppas alla lever livet till fullo i Sverige! Kramar från andra sidan atlanten

Weekend in Steelers country!!

Hej!!!! 
Har nu kommit hem till Charlottesville efter en magisk helg i världens bästa stad, Pittsburgh aka Steelers country ;)
Hade inget internet så därav inga inlägg, så här kommer allt:
Har en himmla massa bilder så tänkte helt enkelt visa dem och lägga till några ord där det behövs
Resan började kl 07.00, road trip mot Pittsburgh, Pennsylvania
Efter ca 6 timmar var vi framme! Hotell lobbyn här ovan
Hotell lobby
Hotell rummet, hur fint som helst var det
Badrummet
Utsikten från rummet, arenan man ser är Pittsburgh Pirates (baseball) hemma arena. Ett par hundra meter till vänster om den ligger Heinz field, Steelers arena!
Kände mig som hemma i "Steelers Country"
Steelers affärerna var överallt!
Och jag hittade en mössa, halsband och såklart "the terrible towel"!!

På kvällen tog vi en taxi till restuarang vi blivit rekommenderade att äta på. Den ligger uppe på ett litet berg/kille sort of med en fantastisk utsikt över Pittsburgh

Till vänster är Heinz field!! Och pittsburgh downtown är från typ Heinz field till höger.

Maten var fantastisk aswell! Jag beställde filet mignon och Will pilgrimsmusslor sedan delade vi 50/50. Magiskt!

Aaaaand it's GAMEDAY!! Ojoj vad taggad jag var! Kallt var det dock, hade på mig 5 lager av tröjor haha. Först en under armour compression tröja, över det en steelers t-shirt, över det en tunn långärmad steelers tröja, över det en vindjacka, och till sist över det min steelers tröja ni ser på bilden haha! Så väl klädd och taggade började vi gå mot världens bästa arena.

Här har vi första glimten av Hienz field
Här vände jag mig bara om från samma ställe som bilden ovan. På andra siden rivern har vi downtown Pittsburgh.
Getting closer!
Det här är inne på arenan!! Fick nästan em chock när vi kom in. Vid entrén har det som ett museum nästan av Steelers history. Det var packat med folk och massa saker att kolla på, såsom alla super bowl troféer, walk of fame, mm
Walk of fame, match tröjor och info från de största Steelers spelarna genom tiderna!

Steelers fans everywhere, ett grymt band som spela schysst musik, riktigt ballt
Och här har vi alla 6(!) super bowl trophies! Mest av alla lag genom tiderna, alltså bästa laget genom tiderna. 6 rings don't lie ;) var riktigt coolt att få se dem in real life
Här posar jag framför en vägg med alla terrible towels genom tiderna med min egen terrible towel ;)
Här gick vi in för att få en första look på arenan innan vi gick upp till våra platser! 
Vi köpte oss a bucket of wings och gick till våra platser! Så sjukt ballt, kan inte beskriva hur excited jag var i denna stund...
Och så gör Steelers entré till fansen jubel och terrible towel viftande!
Riktigt fet arena! 65 000 åskådare. 

Som pricken över i så var matchen awesome! Steelers vann med 23-10, fansen var grymma och jag bara njöt hela tiden. Det var en dröm som gick i uppfyllelse!

Nöjda grabbar efter en grym match och Steelers seger!!

Efter matchen tog vi oss till hotellet för att sedan gå till en Italiensk restuarang och äta middag. Mamma, pappa, Ida, Addings, ni kan nog gissa vad jag åt... ;) 

Caprese till förrätt och sedan Vongole till varmrätt. Magiskt!

Dagen efter, måndag, stannade vi vid ett fantastiskt ställe på vägen hem; falling water. Falling water är ett hus som Frank Lloyd Wright, en organic architect designade. Det byggdes år 1936. Organic architecture handlar om att man låter byggnaden bli ett med naturen. Det här huset är byggt över en bäck som vandrar ner för bergen. Idéen är att huset också ska följa bäcken och vandra ner sort of. Det var hur coolt som helst! Riktigt vackert.
Entrén (inte huset) här är vart touren börjar. 
På väg till huset
There it is! Man fick tyvärr inte ta kort inomhus men det var riktigt ballt designat både utsidan och insidan!
Här ser ni hur huset är byggt på bäcken



Sååå, där har vi våran helg! Blev ett riktigt långt inlägg här men hoppas det är värt läsningen ;) 
Kan iallafall konstatera att jag har haft en helt fantastisk helg och är så sjukt tacksam över att Will och David gjorde detta för mig! Love you guys!!

Well that's that, på återseende! Puss å kram

We are going to the playoffs!!!

Säsongen är inte över! Blev seger med 28-16 och vi har gått till slutspel! Så sjukt grym känsla!
Så, det var senior night, dvs sista matchen på hemmaplan för säsongen, och föralltid för oss seniors. Innan matchen visste vi inte heller ifall det var sista matchen för säsongen. Vi var sjukt laddade, alla ville ha en bra avslutning. Innan matchen presenteras alla seniors och dem blir eskorterade av sina föräldrar ut på planen. Mitt efternamn börjar på B och jag var först ut haha! 
Precis innan de ropar upp mitt namn
Man fick en ros och sedan gå längs sidlinjen medans speakern berättade om mig!

Vackert ;-)

Och så var det dags för match! Och oj vad jag njöt. Det slog mig innan kick-off att detta kanske är min sista football match någonsin på amerikansk mark med ett amerikanskt lag... Sorgligt var det men samtidigt tog jag chansen att njuta så mycket jag bara kunde. Det var svinkallt, runt 0 grader gissar jag. Men inte brydde man sig om det! Vi gick ut och spelade boll, och vi spelade bra. Ett fåtal misstag här och där men det var inget snack, vi var det bättre laget. Och vinst blev det! 28-16 blev slutresultatet, magisk känsla att få avsluta på våran arena med en seger. 
Detta innebär också att vi gått till slutspel! Säsongen fortsätter, lycka! Vet ej vilka vi möter och när än men återkommer om det så fort jag vet.

Dags för mig att sova nu, klockan är ställd på 06.30. Eftersom att imorgon, ÅKER VI TILL PITTSBURGH!!!!! Ord kan inte beskriva hur taggad jag är för denna helg!! Detta är verkligen en dröm som går i uppfyllelse... Ska bli så grymt! Lovar att hålla er uppdaterade så mycket jag kan under helgen gång ;-) räknar med att ni alla stöttar steelers från Sverige på söndag ;-) STEELERNATION BABY!

Ha det bäst! 
Deuces

UVA, hike, chokladbollar

Hej! 
Igår var en perfekt dag för football! Kan knappt fatta att det var November... Temperaturen var runt 20 grader och som. Short och tshirt som gällde. Blev kallare på kvällen dock. Men gårdagen var som en sommardag i Sverige! Det är kallare här nu så var skönt med en (kanske sista?) varmare dag!
UVA torskade som väntat. Clemson som de mötte är rankade nr 7 i landet så inte så konstigt! UVA är inte rankade, de första 25 lagen är rankade så UVA är någonstans runt 30 tror jag. 
Matchen var riktigt rolig! Clemson är ett riktigt bra lag och roliga att kolla på. Slutresultatet blev 52-10! Kross
At the tailgate
Introt, the Cavman som jagar Clemson Tigers maskot en tiger och sedan dödar den haha.
Här är Clemson tigern som blir omhändertagen av the Cavman till publikens stora jubel ;-)
Sedan rider han mot stadion och in på planen följd av spelarna som gör entré
Innan kick off mötte lagen varandra mid field för att skaka hand som en symbol för bra sportmanship. Football, världens bästa sport. Även fast man i princip krossar varandra på planen är stämningen mellan spelare under och utanför matcher underbar.
Halftime show, UVA marching band
Här har en massa high school elever kommit ut på planen aswell. Från skolor runt om i Virginia, även från Charlottesville HS! Var riktigt ballt med så många på planen!
Så här tom är arenan i sista quartern haha! UVA fansen fick nog... Till höger ser ni bandet för UVA, till vänster är det Clemson fans och deras marching band. Ändå folket som var kvar i princip! 
Våra platser var magiska btw!! Fick dem gratis från kompisar till Will och David. Satt precis vid 40 yard line och perfekt avstånd från planen :-D

Efter matchen blev jag hämtad av en kompis och så åkte vi och träffa en massa annat folk. Hade en rolig natt!

Idag gick jag Will och David för en hike i skogen. Vi vandrade i skogen precis vid huset, var riktigt fint!
Här kommer bilder:
Beautiful day! Lite kyligare idag än igår










Snart kommer familjen Stipes över för middag och Steelers-Patriots. Som jag sa tidigare är Dave Stipes ett die hard patriots fan så ska bli kul att kolla tillsammans haha ;-) 
Jag har bakat chokladbollar till efterrätt:
Hahahaha

Det var allt för nu! Det bästa är att jag har 2 mer dagar på helgen! Riktigt skönt!! 
Ta hand om er! Kram

Startar långhelgen med en seger!

Hejhej!
Blev en härlig seger över Fluvanna county HS igår! På deras hemmaplan och på deras homecoming krossadevi dem med 47-18. Var en riktigt rolig match som gör att vi fortfarande har hopp om slutspel. Jag hade ett catch och sprang 30 yards med bollen! Var ca 10 yards från Touchdown så j*vla segt. Men var riktigt kul att få bollen och lyckas springa så långt iallafall :-)

Den här helgen är en långhelg, vi är lediga både måndag och tisdag nästa vecka, grymt nice! Idag har vi fått biljetter till UVA-Clemson! Så om några timmar bär det av till tailgating för att sedan gå till Scott Stadium och kolla football. Bra start på helgen med vinst igår och UVA game idag. 
Efter matchen blir det att träffa några polare och hänga under kvällen/natten.
Imorgon ska jag David & Will på en liten hike under dagen för att sedan komma hem till Steelers-Patriots på tv kl 4. Familjen Stipes kommer över som vanligt på söndagar och ska äta och kolla med oss (familjen med Elliot, den 2 år gammla söta pojken som jag lagt upp bild på förut). David Stipes, pappan är ett riktigt Patriots fan så ska bli härligt att reta honom när Steelers krossar dem ;-)
Måndag och tisdag är oplanerade än så länge. Så får se vadmal kan hitta på att göra då. Träning på eftermiddagen såklart men några timmar ledighet på förmiddagen iallafall.
Nästa vecka är sista veckan såvida vi inte går till slutspel. Vi möter Powertan HS på hemmaplan. Det är seniornight. Sista hemma matchen på säsongen är senior night eftersom det är sista hemma matchen någonsin för oss. Så alla seniors blir eskorterade in på planen av sina föräldrar innan matchen och tackas av. Så nästa fredag kommer Will och David och jag gå in på planen! Ska bli riktigt kul :-D
Hoppas alla har en bra sista helg på erat lov! Bilder från UVA matchen kommer så småningom. 
Take care! 
Deuces