olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Anlänt till beach huset i Nags Head

Hejhej! 
Igår anlände vi till stranden! Vi har hyrt ett riktigt nice hus här i Nags Head, North Carolina. Det ligger i the outer Banks och huset är mitt på stranden. 

Påvägen hur igår stannade vi i Williamsburg. Williamsburg var huvudstaden för USA under koloni-tiden. När britterna bodde här på 1700-talet. De har "sparat" en del av staden precis så som den var back then och de har människor som jobbar där och är utklädda och låtsas vara kolonister. Var rätt häftigt att se hur de var på del tiden!



Så ser det ut i byn.
Tydligen var det tradition att göra kransar med frukt i, väldigt fina var de.
Här står jag framför huset där the government höll hus!
Me and David

Efter stoppet där stannade vi i en liten affär som ligger precis på gränsen mellan Virginia och North Carolina.
Så här står jag med vänster fot i Virginia och höger fot i North Carolina haha!! ;-)

Sedan kom vi fram till huset, totalt ca 5 timmar iväg från Charlottesville, och huset är hur nice som helst! 50 meter från havet och med egen hot tub på altanen (som övrigt är 2 meter utanför mitt rum, score). 



Grymt läge på huset!

Har inte tagit bilder på huset än och idag är det grått och lite regnigt så väntar med bilder tills imorn hehe ;-) 
Perfekt dag med dåligt väder idag dock eftersom att sista omgången av grundserien i NFL börjar om 40 minuter!! Steelers har en liiiiten chans att gå vidare så det blir att sitta bänkad vid tvn hela dagen idag. 
Försökte nyss kolla på JVM på svtplay men de "sänder endast i Sverige" vilket är riktigt bullshit... Jaja får följa småkronorna på Aftonbladet!

Så, nu väntar em härlig vecka här på stranden med massa hot tub bad, god mat, och bara allmänt trevligt :-) 

Den här bilden är tagen precis nu. Jag står i dörröppningen från mitt rum ut på altanen och badtunnan är precis där och sedan stranden och havet. Riktigt grått idag dock som sagt.

Hoppas ni alla hade en bra jul hemma i Sverige. Bara att ladda för nyårsafton nu!! 
På återseende, deuces

Winter break!

Hejhej!
Efter en rätt soft exam week (jag är nog den enda som gillar exam week haha) är det nu äntligen lov! Riktigt skönt. Anledningen till att jag tycker exams var nice är för vi slutade 1 varje dag förutom fredag då vi slutade 11. Proven var rätt så lätta också så det var bara en skön vecka helt enkelt haha. 
I fredags åkte vi en massa folk till Western Albermarle, typ 15 min från CHS för att kolla på basket. Vi förlorade tyvärr med 3 poäng men det var en riktigt spännande match!

Familjen Stipes (familjen med Elliot den 2 år gamla killen ni sett bild på förut) fick ett nytt tillskott i familjen denna vecka. Elliot fick en lillasyster, Virginia Leigh. Hur söt som helst!!!
Här är hon bara 2 dagar gammal!

Pappan i familjen, Dave, jobbar med radio broadcast på UVA basketball games så han lyckades fixa biljetter till oss till matchen igår! Så vi åkte till John Paul Jones arena igår och kollade UVA-northern iowa. JPJ arena är en rätt fet arena, tar ca 15 000 åskådare! UVA vann matchen med typ 70-50. Fick även se ett par feta dunkar! Var hur kul som helst.
JPJ arena



Courtside seats! Precis bakom UVA bänken, riktigt coolt med närheten till spelet.
Vi har även fått biljetter till matchen imorgon, så imorgon glider vi till JPJ igen för en ny match :-D

Kan även meddela att vädret här är alt annat än normalt. Det går från minus grader till väldigt varmt på bara några dagar!
Här är tempen idag... 75 fahrenheit! Nästan 24 grader varmt 2 dagar från jul helt sjukt! Ska dock bli kallt vilken dag som helst och droppa ner till under 0an. Skumt väder minst sagt.

Hoppas alla haft en bra start på jullovet där hemma :-) 
Kram

Lucia firande och teater!

Hejhej! 
Ett tag sen jag fick till ett inlägg nu, här kommer recap av helgen:
I fredags var det dags för basketmatch igen. Hemma match mot en av rivalerna, Albermarle. Var inget snack, we crushed them! Blev seger med 72-50 eller något sådant! Grym match och riktigt bra drag på läktaren. Hur kul som helst.
På lördagen hade vi blivit bjudna till ett svenskt lucia firande! Det bor nämligen en hel del svenskar här och en av dem är mamma till en av Will's kör elever. Så hon bjöd in oss. Det fanns lussebullar, svensk glögg, knäck mm. Barnen och några mammor gjorde till och met ett litet lucia tåg! Var riktigt mysigt :-)

Kass bild men där är luciatåget haha!

Efter det åkte vi och åt middag på en sportbar aktigt ställe. Och middagen blev:
En härlig fet burger! Och japp, det ligger en burger där under lökringarna någonstans ;-) väldigt smakligt!

Efter middagen bar det iväg till skolan för att kolla på skolans uppsättning av teatern Eurydice! En av mina lektioner är ju Technical theatre så har vart med och byggt rekvisitan för teatern så var riktigt spännande att få se det in action.

Vi byggde ett stooort träd av en grund, hönsnät för att forma och sedan tidningspapper och lim för att få utseendet! Till höger är lite plattformer/kullar med ett garage aktigt ställe där "the lord of the underworld" kom ut cyklandes på sin trehjuling (jag byggde garaget och dörren så han kunde cykla ut och in). Teatern var bra, alla skådespelare och hjälpredor är elever! Rätt ballt :-) 

Söndag blev en dag med gym på morgonen och sedan football framför tvn hela dagen! Härligt.

Den här veckan har vi mid-term exams... Idag (måndag) var en vanlig dag men imorgon börjar det! Vi har en exam i alla ämnen, 2 om dagen så slutar vid lunch vilket är nice iallafall. Några av proven är bättre än andra dock beroende på vilka klasser man har. Så i tech theatre ska vi bara bygga som vanligt, public speaking ska jag hålla ett tal bara, global citizen ska vi ha en diskussion, och foreign films är jag redan klar med uppgiften. Har dock riktigt prov i Biologi, AP Government, och AP English. Men ändå helt okej :-) 

I övrigt så är allt jätte bra med mig! Skolan går bra, har just nu A i alla ämnen utom AP english där jag har B, 89% och man behöver 91% för A. Är förövrigt den svåraste english klassen man kan ta, är college nivå så är rätt roligt att det går så bra :-) 
Allt funkar jätte bra hemma med, trivs hur bra som helst! Kunde absolut inte fått en bättre värdfamilj!! 
Och med kompisar går det också hur bra som helst, så många härliga och roliga människor som man lärt känna.

En lite rolig bild jag kom över också haha. Stämmer in ganska bra faktiskt ;-) life is good! (Killen är en person från en tv-serie för er som inte vet haha, citat från honom)


Guess that's all for now! Kram

Answer to the prayers

Vaknade upp i morse, 05.40 som vanligt för att göra mig redo för att åka till gymmet vid 06.15. Var riktigt trött idag av någon anledning... Men släpade mig upp, endast för att få reda på att David's skola är stängd. Fan då tänkte jag, not fair! Gjorde ordning frukost och slår på tvn, underst rullar det info om alla skolor som e stängda. Och helt plötsligt kommer "Charlottesville City Schools" upp!!! Skolan är stängd! Så sprang ner till rummet av med kläderna och hoppa i säng igen! Bättre känsla får man leta efter haha ;-D
Då kanske ni undrar hur mycket snö vi fått? Well, här har ni en bild från mitt fönster i rummet:
Haha snökaos i C-ville!!!

Så blir en härlig chill dag idag. Kram

CHS Basketball

Hej!
Blev en stabil seger i första basketmatchen för säsongen! Var riktigt kul att se laget lira, de är grymma. Var bra tryck på läktaren också, det var "white-out" på student section så alla hade vita tröjor. Riktigt ballt.
Laget lines up för national anthem

3 poängare från #1 Leon Strauss!

Nästa fredag har vi hemmamatch igen mot en av rivalerna, Albermarle HS! 

Idag hade hela C-ville stora förhoppningar på en snowday... Eller rättare sagt, "ice-day". Skulle komma en is storm under söndagen vilket skulle innebära att marken skulle täckas av is, vilket leder till att skolbussarna inte kan åka och skolan stängs. Redan igår kväll kom besked att skolan öppnar 2 timmar sent (skolan är antingen 1 timme sen, 2 timmar sen, eller helt stängt) så förhoppningarna var stora att det skulle bli helt ledigt. Men... Under natten steg temperaturen till 34, precis över 32 så isen smälte och skolan öppnade 2 timmar sent. Så de var nära haha ;-) men har en känsla att en snowday kommer inom en snar framtid!

Hoppas allt är gött med er! Kram

Football banquette

Hejhej!
Här i USA rullar allting på. Tillbaka i skolan denna veckan efter thanksgiving break. Var riktigt skönt med lite ledighet. Från och med i måndags har skolan ändrat schemat lite för att göra våran lunch längre! Något som har varit största snackisen ända sen skolan började. De ändrade iår till att gå från 45 min lunch till 28 vilket innebar att vi seniors inte hade tillräckligt med tid för att utnyttja våra senior lunch release och åka och köpa lunch. Men efter massa klagomål har de nu ändrat så vi har 45 minuters lunch igen :D så nu blir det att dra ut och äta lite american fastfood oftare... Hehe ;-) blev burger, en wrap och onion rings idag, från ett ställe som heter Cook-out. Riktigt utsökt!

Idag hade vi våran football banquette! Det bjöds på smarrig mat och coacher och boosters höll tal. Sedan delades det ut priser och presenter till alla coacher från oss spelare. Defense MVP, offense MVP, och overall MVP delades ut. Sedan fick vi seniors ett pris för att det var vårt sista år som high school football player! Så nu är footballen officiellt över, sorgligt att tacka alla coacher och spelare. Men en grym säsong var det!
Ett diploma, certifikat som säger att jag spelar high school varsity football för CHS. "C" får man om man spelat en säsong som varsity player. För varje säsong efter första säsongen får man en stjärna. Så om man spelar varsity football alla 4 år i HS får man ett C och 3 stjärnor. Att få ett C (eller annan bokstav i andra skolor) kallas det att man är en "letter man". Riktigt stort :-)
Mini hjälmen var priset vi seniors fick! Sjukt fin!! Riktigt bra kvalité, ingen lite plastig sak utan ganska så rejäl hjälm. Med CHS's C på sidan och baksidan står det mitt namn och nr 22. Sjukt fin gåva, verkligen något jag kommer spara för livet :-)

Olle 22 Berggren!

På fredag spelar vårat basketlag hemmamatch! Ska bli riktigt grymt, första HS basketball match för mig och första HS match från läktaren. Så jag börjar tagga redan nu, vårat basket lag ska tydligen vara rätt grymma så ska bli en kul säsong.

Hoppas ni alla hade en mysig första advent och en fortsatt härlig jul månad :-) take care, kram!