olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Spring break!! m.m.

Hej! 
Idag gicks sista dagen i skolan innan springbreak. Riktigt skönt är det med lov nu. Mera om lovet snart, först lite från veckan som gått:
I lördags, en vecka sedan, åkte jag och Will till ett ställe i närheten här för att äta lunch på ett bbq ställe som Will hade hört massa bra om.
The barbeque exchange hette stället
Var en riktigt varm och härlig dag! Vi åt, chicken bbq, Cole slaw, corn bread, hash-puppies. Riktig redneck mat, och hur gott som helst ;-)

På lördag kvällen var det dags att ta sig till skolan för att kolla på skolans musikal! Sweeney Todd var musikalen som framfördes, var riktigt kul att se speciellt med tanke på att jag igen har vart med och byggt upp scenen i min tech theatre class. 
Showen var väldigt lyckad och riktigt rolig att kolla på!
"Sweeney Todd"
Nästan hela ensemble ute på scen

Tänkte också bara passa på att berätta för Chrille (CtW) om vad vi kollade på i min biologi klass här i veckan när vi började att lära oss om the cardiovascular system:
Vi kollade en dokumentär om detta! Hoppas att jag inte är helt ute och cyklar nu men det är väl vad du gör Chrille? ;-D riktigt coolt verkade det iallafall, var kul att se hur det fungerar.

I måndags var det dags för andra Lacross matchen för säsongen, blev tyvärr total fiasko när vi förlora med 10-9 mot ett lag som vi vann med 19-1 över förra året.. Vi Spelade uruselt så den matchen är det bara att glömma..
Bättre gick det idag dock! Spring break inleddes med att vi helt enkelt spöade skiten ur The Miller school, en privat skola. Slutresultatet blev hela 14-0! Var extra kul då jag lyckades trassla in första lacross målet någonsin!! :-D var framför målet när bollen hamna på marken så snodde åt mig den och med en klassisk hockey backhand lyckades jag flippa bollen från marken över målvakten och in i mål. Riktigt härlig känsla att få sätta första. Så pass härlig känsla att jag firade med en liten celebration dance och fick en 1 minuters utvisning för "osportsligt uppförande". Så blev även första lacross utvisningen någonsin haha! Tränarna och de andra spelarna skratta bara så man slapp utskällning för utvisningen iallafall ;-) helt klart värt det!
Råkade även dra på mig en andra utvisning då en spelare försökte screena mig (blockera min väg så jag inte kan försvara spelaren jag försöker försvara)en istället för att stanna eller springa runt så sprang jag istälelt över honom. Trots att det är tillåtet fick jag utvisning för "roughing".. Aja fick en schysst tackling och coacherna var återigen på min sida och tyckte inte det skulle vara utvisning så inga hard feelings för den heller. Så var en riktigt lyckad start på lovet måste jag säga, seger och första målet :-)

Nu sitter vi här hemma i soffan och kollar på UVA basketball! Åttondelsfinal i slutspelet och UVA möter Michigan State. Matchen spelas i Madison Square Garden i NY. 31-27 till Michigan St står det i halvtid just nu.. Men väldigt jämn och spännande match i första halvan. Bara att köra i andra nu, GO HOOS!!

Så, det var ett snabbt high light repotage från veckan som gått. Nu till lovet:
På söndag morgon åker vi tillsammans med en annan familj, de vi var på stranden med under jullovet, till Ashville i North Carolina. Vi har hyrt ett hus och ska vara där till onsdag. Ska bli roligt, blir mycket chilla och bara umgås. Samt att åka runt och kolla på sevärdigheter i närheten. Mer om det får ni läsa om och se bilder på så småningom.

Tror det var allt for now, nu tänkte jag lägga all fokus på att stötta UVA från soffan så vi tar oss till kvartsfinal!

Ha det bra, peace

Lacrosse premiär, prom, UVA hoops, etc

Hej!
Alldelles för länge sen ni hörde från mig nu, ber om ursäkt för det.
Förra veckan hände inte så mycket. Lacross träningarna rullade på som vanligt, likaså skolan, sedan på helgen hade jag träning på lördag morgon och träffa några kompisar under lördagen och kvällen. 
På söndag kväll/natt började det snöa, a lot! Kom ca 15 cm och naturligtvis blev det snowday på måndagen! Riktigt skönt att återigen få vakna upp till beskedet och somna om. Under dagen tog vi det bara lugnt hemma i huset först för att sedan åka och kolla på en film på bio, 300; raise of an empire, som var riktigt bra :-D
Tisdag fick vi 2h delay, = sovmorgon plus kortare lektioner (endast 28 min) så det vart en riktig skön start på veckan!
Onsdag skulle vi ha säsongens första lax match men pga av att snön inte var borta än så blev den inställd då motståndar laget inte kunde åka hit med deras skolbussar. Dock hade vi säsongens 2a ( som blev till 1a) match dagen efter på torsdagen. 
Bortamatch var det, mot Liberty HS Eagles. Vi var lite rostiga och spelade inte jätte bra. Luckily så var dem väldigt dåliga och vi vann ändå med "bara" 9-4. Våra rutinerade spelare som ska leda laget gjorde massvis med misstag och slarv. Jag fick iallafall väldigt mycket speltid! Var hur kul som helst :-D hade ett skott precis utanför stolpen och ett par tacklingar och ground-balls. Kul att säsongen är igång! Nästa match är på måndag. Då är det hemma i C-ville!
Coach snackar efter matchen. Jag i mitten där stolt bärande nr 22! ;-)

Igår under dagen var det även dags för mig att försöka fixa en date till prom. Killarna här började fråga lite smått i början på veckan så det var dags att agera innan man blev utan haha. Så jag bestämde mig för att fråga en tjej som heter Pearl som jag har en klass tillsammans med. Så jag köpte Pärl-vita tulpaner (för hon heter Pearl) och gjorde ett kort där jag skrev "Vill du gå på balen med mig?" På svenska. Så gick jag in till lektionen och helt enkelt frågade henne om hon ville gå på prom med mig. Var lite nervöst, man vill ju inte bli nekad, blir lite awkward haha. Men som tur var sa hon ja! Hon verkade jätte glad så och gillade blommorna och kortet :-) så känns skönt att man inte behöver oroa sig över det där längre utan nu är det bara att njuta av prom, som är 12e April. Ni kommer få se bilder på de då, så ni får vänta! ;-)

Och en sista grej, nu har college basket slutspelet äntligen börjar! Det så kallade "March Madness" där de 64 bästa lagen i landet gör upp om guldet i en bracket serie, dvs börjar med 32a dels finaler, sedan 1/16, 1/8, kvart, semi, och till sist final. Är en väldigt big deal här, speciellt eftersom att UVA är så sjukt grymma nu. Deras slutgiltiga rank innan slutspelet började var nr 3! Alltså tredje bästa laget i hela landet. Dom fick då en nr 1 seed till lottningen för slutspels schemat och har på pappret då en lättare väg mot "final four" och till sist final match kanske! De har första matchen ikväll.
I och med slutspelet så har vi, 14 killar, startat en bracket tippning. Som innebär att man gissar vilka lag som vinner matcherna och så fyller man liksom i alla omgångar och väljer semi finalister, finalister, och vinnare till slut. Vi alla har satt in $10 och vinnaren får hela potten på $140! Ligger just nu 4a efter första dagen med 12/16 rätt gissade matcher :-)
Matcherna spelas hela dagarna och börjar med första matchen runt noon. Vilket innebär att det blir en hel del basket tittandes på lektionerna:
Så här till exemple

Imorgon ska vi även kolla på skolans musikal, Sweeney Todd, som jag hjälpt bygga saker till så ska bli kul att se hur den blir!

Det var allt för nu, take care!
Kram

Snowdays, lacrosse, och cross fit

Hejhej! 
Den här veckan var en riktigt skön vecka! Natten från söndag till måndag snöade det ca 10 cm och skolan stängdes på Måndagen. Även tisdag blev de snowday och onsdag hade vi 2h delay. Så en riktigt avslappnad start på veckan och sedan endast 2 1/2 dagars skola. Skönt! :-D 
Vädret här är jätte skumt den här tiden på året. Förra helgen var det 20 grader och sol och sedan på bara en dag sjönk det till minus 5. Och nu idag är det tillbaka till runt 17 grader och sol :-D hur skönt som helst är det! Ryktas dock om ännu en snöstorm innan månaden är över så än håller vintern i sig litegrann..

Som jag skrev i förra inlägget skulle jag kolla på UVA basket på en sportbar med några kompisar förra helgen. UVA mötte laget som då var rankade nr 1 i landet, Syracuse. Vi va 6 grabbar som drog och käka och kollade på matchen på ett ställe fullt av UVA students. Och vi vann! UVA krossade och vann me runt 15 poäng, GRYM stämning varder :-D i och med den segern är UVA nu rankade nr 5 i landet! Sjukt grymma. Om någon vecka börjar "March Madness" som är college basket slutspelet. Tror det är 68 lag som börjar i 32delsfinalerna så går det hela vägen tills det endast är en vinnare. Stora förhoppningar på UVA här.

Lacrosse rullar på den med. Går redan mycket bättre! I fredags hade vi en scrimmage/träning tillsammans med en privatskola i närheten. Så var kul att få smälla lite motståndare för första gången ;-) 
I går(lördag) hade vi en liten internmatch på träningen och det gick också bra! Hängde 2 kassar och spelade en del defense också. Hur kul som helst är det iaf!
Jag i mitten med nr 24. Våra nya tröjor har inte kommit än så får vänta till jag kan ha nr 22.... ;-)

Idag gick jag upp vid 8 för att åka till gymmet och köra ett cross fit pass med en kille som graduated förra året från CHS. Han bor i Baltimore just nu och jobbar men kommer tillbaka ibland och hans familj är nära vänner till Will ich David så har träffat han massa förut. Han kör väldigt mycket cross fit träning så var riktigt kul att köra ett pass med honom. Grymt jobbigt var det men ruskigt kul!! 
Först körde vi ett 12 minuters pass bestående av att göra 6 marklyft (100kg) sedan springa 4 varv på löpbanan(ca 600-700 m) sedan 6 marklyft igen, sen springa, etc. Så många varv som möjligt på 12 min alltså.

Efter det pustade vi åt lite och körde ett andra pass där vi gjorde 1000m rodd, sedan 15 squats, sen 20 ball bounces (kasta medicin boll ner i golvet) och sen 20 toes to bar (man hänger från en stång och ska sedan lyfta upp under kroppen så att man får upp fötterna till händerna på stången) och så gjorde vi det 3 varv. 
Riktigt roligt hade vi det. Förstår er Mamma och Pappa som blivit sålda på cross fit! Verkar grymt :-D
En fin solnedgång från huset här i veckan.
Träffade grannarnas nya Golden retreiver Levi idag. Hur söt som helst! Hans grand dad är tydligen svensk så det var ju lite kul haha
Å en härlig vår bild på Shirley som sitter ute och softar i solen.

Har inte så mycket mer att säga i detta nu. Tror att första lacrosse matchen är antingen nästa vecka eller veckan efter det! Ska bli spännande. Annars rullar allt på som vanligt, de varma dagarna vi har då och då får en att längta till sommaren.. Vintern och kylan kan vara över nu om man frågar mig ;-)

Ta hand om er där hemma, vi höres!

Lax har börjat!

Hejhej!
Helt sjukt att det redan gått en månad sen jag klev på planet till hawaii! Herregud vad tiden går fort, känns som det var igår..
Så har nu kommit tillbaka till den kalla vardagen här i Charlottesville, allting rullar på som vanligt. Eller vanligt och vanligt, Lacrosse säsongen har börjat nu!! Precis haft min första vecka som lacrosse spelare, ruskigt rolig sport! Är lite svårt så här i början, känner mig lite lost ibland men de kommer mer och mer. Hockeyn hjälper definitivt! Lacrosse påminner lite grann om hockey, klubbtekniken, taktiken, och framförallt det fysiska spelet är mer likt hockey än football. 
Jag kommer spela defensive midfielder, vilket innebär att man försvarar först, försöker stoppa/smälla motståndarna och om jag får bollen så löpa på kontring och försöka scorea! Riktigt kul position är det. Har de två senaste träningarna spelat den positionen med första line-up på träningarna! :-D
Förra helgen gick jag och David och kolla på UVA basketball, de vann mot Notre Dame med 70-49. UVA är just nu rankade 12a i hela landet och har sin bästa säsong någonsin!! Idag möter det första rankade Syracuse på hemmaplan! Vore riktigt ballt om vi kunde slå dem.
UVA 

Vill även ge en shout out till mitt älskade Djurgården som har tagit 8 raka segrar och ligger på kvalserie plats nu!! Så sjukt formstarka! Hoppas få spöa Gnaget i kvalserien ;-) alltid oavsett!💛❤️💙

Det var allt för nu, kl är 8.30am och jag ska precis åka till lördags träning. Kl 9 har vi en extra insatt Lax träning! Så måste sticka.
Ha det bäst!