olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Snowdays, lacrosse, och cross fit

Hejhej! 
Den här veckan var en riktigt skön vecka! Natten från söndag till måndag snöade det ca 10 cm och skolan stängdes på Måndagen. Även tisdag blev de snowday och onsdag hade vi 2h delay. Så en riktigt avslappnad start på veckan och sedan endast 2 1/2 dagars skola. Skönt! :-D 
Vädret här är jätte skumt den här tiden på året. Förra helgen var det 20 grader och sol och sedan på bara en dag sjönk det till minus 5. Och nu idag är det tillbaka till runt 17 grader och sol :-D hur skönt som helst är det! Ryktas dock om ännu en snöstorm innan månaden är över så än håller vintern i sig litegrann..

Som jag skrev i förra inlägget skulle jag kolla på UVA basket på en sportbar med några kompisar förra helgen. UVA mötte laget som då var rankade nr 1 i landet, Syracuse. Vi va 6 grabbar som drog och käka och kollade på matchen på ett ställe fullt av UVA students. Och vi vann! UVA krossade och vann me runt 15 poäng, GRYM stämning varder :-D i och med den segern är UVA nu rankade nr 5 i landet! Sjukt grymma. Om någon vecka börjar "March Madness" som är college basket slutspelet. Tror det är 68 lag som börjar i 32delsfinalerna så går det hela vägen tills det endast är en vinnare. Stora förhoppningar på UVA här.

Lacrosse rullar på den med. Går redan mycket bättre! I fredags hade vi en scrimmage/träning tillsammans med en privatskola i närheten. Så var kul att få smälla lite motståndare för första gången ;-) 
I går(lördag) hade vi en liten internmatch på träningen och det gick också bra! Hängde 2 kassar och spelade en del defense också. Hur kul som helst är det iaf!
Jag i mitten med nr 24. Våra nya tröjor har inte kommit än så får vänta till jag kan ha nr 22.... ;-)

Idag gick jag upp vid 8 för att åka till gymmet och köra ett cross fit pass med en kille som graduated förra året från CHS. Han bor i Baltimore just nu och jobbar men kommer tillbaka ibland och hans familj är nära vänner till Will ich David så har träffat han massa förut. Han kör väldigt mycket cross fit träning så var riktigt kul att köra ett pass med honom. Grymt jobbigt var det men ruskigt kul!! 
Först körde vi ett 12 minuters pass bestående av att göra 6 marklyft (100kg) sedan springa 4 varv på löpbanan(ca 600-700 m) sedan 6 marklyft igen, sen springa, etc. Så många varv som möjligt på 12 min alltså.

Efter det pustade vi åt lite och körde ett andra pass där vi gjorde 1000m rodd, sedan 15 squats, sen 20 ball bounces (kasta medicin boll ner i golvet) och sen 20 toes to bar (man hänger från en stång och ska sedan lyfta upp under kroppen så att man får upp fötterna till händerna på stången) och så gjorde vi det 3 varv. 
Riktigt roligt hade vi det. Förstår er Mamma och Pappa som blivit sålda på cross fit! Verkar grymt :-D
En fin solnedgång från huset här i veckan.
Träffade grannarnas nya Golden retreiver Levi idag. Hur söt som helst! Hans grand dad är tydligen svensk så det var ju lite kul haha
Å en härlig vår bild på Shirley som sitter ute och softar i solen.

Har inte så mycket mer att säga i detta nu. Tror att första lacrosse matchen är antingen nästa vecka eller veckan efter det! Ska bli spännande. Annars rullar allt på som vanligt, de varma dagarna vi har då och då får en att längta till sommaren.. Vintern och kylan kan vara över nu om man frågar mig ;-)

Ta hand om er där hemma, vi höres!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Lotta
skriven :

Halloj Olle! Bra att tränar crossfit så du kanske inte kommer så långt efter när du kommer hem och ska tävla mot mamma :-D:-D /Lotta

2 Dad
skriven :

Härligt att även du hittat crossfiten :) Riktigt tuff WOD med 3 x 1000 m rodd.... Ser fram emot att köra med dig på Täby-boxen i höst!
Kul att lacrossen äntligen drar igång. Ska bli spännande att följa. Snyggt att du håvade :) in två kassar i internmatchen.
Kör hårt!

3 Farbro Rick
skriven :

Tjena Olle! Härligt att allt är på topp med dig, kul med lacross det är bara in å kötta, jag måste också googla lite på regler mm. Såg att UVA är rankade 3:a nu inför march Madness, det är ju sjukt bra! Hoppas du får chans att se nån match. Tjejerna hälsar här, nu ska vi till skola/jobb allt rullar på fint här hemma..det är vinter igen efter lite vår, snö ovh nollgradigt BIG HUG :)

Svar: Hej! UVA nr 3 är minst sagt riktigt grymt! Hela staden är i extas, väldigt förväntansfulla inför march madness :-)
Låter likadant som här. Vart uppe runt 20 grader och sol, riktig vår känsla, sen kom de en fot av snö natten mot måndag. Så skolan var stängd igår, skönt! Idag fick vi sovmorgon 2 timmar pga av snön som e kvar.
Hälsa hela familjen! Stora kramar
olleusa.blogg.se

4 Farbro Rick
skriven :

Hej igen, här har det också snöat "en fot" igår men tyvärr enl mel&alle stänger inga skolor här för det..haha. Njut av det när du är där borta! Håll oss uppdaterade kring March Madness och extasen i staden, vet att det är stort som f-n.. Kramkram från oss