olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Spring break

Hej! 
Sitter nu i Wills kontor efter ett gym pass, i väntan på att skolan ska börja.  Tillbaka till rutinerna med andra ord, efter ett riktigt skönt spring break! 
Första halvan av lovet spenderade vi tillsammans med familjen Craft i en söt liten stad, Asheville, i centrala North Carolina. Vi hade 2 hela dagar där. Första dagen åkte vi till The Biltmore House som är det största privata ägda huset i hela USA. Det är Vanderbildt familjen som äger det. Sjuuukt stort var det, och väldigt fint!

Framsidan med en mindre gräsyta framför


Elliot, Aggie, Drew, och Trevor Craft
Och så en Biltmore-selfie på det. Vädret var magiskt båda dagarna!! Runt 25 grader och strålande sol!
Hänger med lejonet

Så det var utsidan, sen var det dags att gå in, huset är till och med ännu finare på insidan! Tyvärr fick man inte ta bilder inne i huset men lyckades knäppa några iallafall, inte bästa kvalite men bättre än inget haha:

Va tvungen att ta snabba och diskreta bilder så ja ni ser ju hur de blev. Men ni kan iallafall få en ide om hur huset var inrett. Väldigt gammaldags och fint.
Lyckades få 1 bra bild dock, på bowlingbanan i huset ;-)

Andra dagen åkte vi runt till ett par olika lokala öl bryggerier. Även fast vi under 21 inte fick provsmaka något så var iallafall vädret underbart så vi klagade inte.

Vid ena stället hade de corn-hole så vi spelade det medans vi väntade, varmt och skönt i solen och jag vann allt så var kul haha ;-)
Återigen, ute och väntar i solen!

Dagen efter det åkte vi hem, var ca 5 timmar iväg. Vi spenderade den kvällen hemma och sen var det dags att åka iväg igen morgonen efter! Den här gången stannade vi i Virginia och åkte ca 3 timmar österut för att vara några dagar i familjen Poe's river house i Smith's point, längs med The little wicomico river. Som rinner ut i Chesapeak bay bara några hundra meter ifrån huset. Chesapeak bay är en av de större bays i USA, och går hela vägen ut till Atlanten vid Virginia Beach.

Vädret var lite sämre den halvan av veckan vilket var lite synd, men vi hade der nice ändå! Var tillräckligt bra väder för att va ute och paddla kajak, åka båt, spela lacross mm. 



Jag och David tog en kajak tur första kvällen, här är vi i little wicomico river precis utanför huset. Ni ser huset i bakgrunden på första bilden.



Här är deras båt som vi åkte ut och fiska med några gånger. Blev tyvärr inge fisk dock haha. Men det var bara härligt att komma ut på sjön!! :-D killen på bilderna är inte sonen i familjen utan hans kompis som var med. Gage heter han och går i 7de klass. Jake är sonen till familjen som vi var hos, han är i 8de klass men soelar lacross med vårat JV lag, alltså 9-10 graders.


Här är jag och Will ute och paddlar, denna gång hela vägen ut till Chesapeak Bay.


Var riktigt ballt, Chris (pappan i familjen) hade tydligen startat en ostron farm förra året! Han köpte då 1000 ostron som alla var pyttesmå, alla tusen fick plats i hans hand. Så nu 1 år senare tog han upp några för att kolla hur det gått.

Så vi öppnade upp ett par stycken och åt dem, huuur gått som helst!! Var som att vara på en lyxig skaldjurs restuarang :-D



Jag och en av deras 2 hundar, Cotty heter hon. Hur söt som helst.
Diana Poe, mamman i familjen. Jätte mysig liten fire place hade de på tomten där vi satt mycket och chillade.
Chilla var det ja!
Lite lacross träning lyckades man få till iallafall ;-)
Här gjorde vi nåt som Will kallade drink and draw, från början tydligen "wine and design", så vi satte upp lite blommor och vinflaskor att måla av och gjorde våra egna "konstverk" haha! Har ingen bild på de färdiga produkterna dock, ska försöka komma ihåg att ta kort på dem senare!

Vi åkte hem igen på lördagen så vi hade en sista dag hemma på lovet att bara vila ut och göra oss reda för skola igen. Så, nu är det ny vecka och nya tag! Lacross träningarna fortsätter som vanligt nu, 5-7 varje dag efter skolan, match borta mot David's Monticello på fredag!!
Och sen på lördag är det prom. Så blir en fullspäckad vecka med massa planering och fix. Spännande ska det bli! 
Det var allt för nu, skolan börjar om 30 min så måste väl justera tillbaka hjärnan till skol-kvalitet igen.. Blir dock bara att fokusera halva dagen idag då jag kl 1 måste sätta igång sportradion för att lyssna på sista omgången av kvalserien! Forza DIF, mot SHL!

Ta hand om er, kram!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Dad
skriven :

Underbar spring break ni haft!
Häftig kåk, minst sagt....googlade lite mer bilder inifrån...WOW!
Ser riktigt lugn å skönt ut med kayaking och fiske. Fin hund!
Skruvmejsel...då vet du vad du kan köpa i present till Chris: ostronkniv :)
Så det blev färdiga verk efter "drink and draw" iaf, bra gjort :)
Lycka till mot Monticello och framförallt på Prom!
Åsså slutligen.....YES! Älskade DIF är tillbaka i SHL!!! :D

2 Mamma
skriven :

Hunden måste du ta med hem. Den ser ju helt UNDERBAR ut!!
Härliga bilder!

Svar: Hunden är en Golden-Doodle, huuuur söt och kelig som helst 😍
olleusa.blogg.se

3 Lottie
skriven :

Härligt det ser ut Olle! Vilket var roligast, ölprovning i USA eller vinprovning i SA? 😉
Kram Lottie

Svar: Haha skulle nog säga att de ligger på samma nivå 😉
Kramen
olleusa.blogg.se

4 Dad
skriven :

HAHA => Lottie & Olle :D

5 CtW
skriven :

Sååå härligt me egna Ostron!!! 1000 i handen sounds incredible😜
Yes - till ostronkniv😉👍
Hahaha, provningar sucks😇