olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

CHS Graduation!

Hejhej!
Som jag sa i förra inlägget åkte jag till Busch Gardens med 4 kompisar i tisdag. Vi hade det riktigt gött, var huuur fint väder som helst. Strålande sol hela dagen och 30 grader varmt minst. Var ca en 2 timmars bilresa till Williamsburgh där parken ligger, men vi dunkade musik och hade det allmänt trevligt så resan gick fort! Under dagen hade vi det ännu roligare, var i princip tomt på folk eftersom att det för de flesta var en vanlig skoldag fortfarande. Bara vi seniors som slutar tidigare. Så med inga köer blev det hur mycket åka bergådalbanor som helst :-D var grymt!! Den bästa var denna:
Som jag (lite risky kanske) lyckades ta ett kort precis innan den brantaste backen! Den går verkligen rakt ner, och innan så stannar man i några sekunder precis i överhänget, och det var där jag snabbt (med svettiga och nervösa händer) lyckades knäppa denna bild! Rätt nöjd haha ;-D
Var en väldigt lyckad och härlig dag!

Annars så har jag mestadels tagit det lugnt denna vecka, bara njutit av sommaren och vart med kompisar. Måste ju passa på extra mycket nu innan det är försent!!
Och så idag, var det dags för graduation för alla mina kompisar! Jag, som inte graduated, hjälpte till genom att vara en Marshall. Vilket innebär att man leder students and teachers in till sina platser och visar dom vart dom ska sitta och så. Så fick dressa up för det och var lite med i ceremonin iaf vilket var kul haha!




Me and Will, prettier than ever!
Och även här inne på arenan!
Och här har vi senior klassen! I sina traditionsenliga caps and gowns. Black and orange såklart, skolans färger. Och som ni ser så hålls CHS's graduation alltid i UVA's basket arena, John Paul Jones arena.
Sedan efter graduation så är det en massa graduation parties att gå på. Så efter åkte jag och Will till samma ställe där vi var innan balen. Hos Xenia som hade graduation party tillsammans med pojkvännen Sam (en av my lax bros). Så vi var där ca 2 timmar, massa trevligt folk och god mat. Vädret var strålande så kunde inte vart bättre. 
Från närmast och medsols runt bordet: Sam, Ryan, Matt, och jag (Oolay som de säger här) ;-)
Liam och Eric joinar mig i denna bild. Eric's mamma är svensk så han förstår lite svenska och har testat honom lite då och då under årets gång!
Strålade sol och underbart sällskap!

Nu är jag som sagt hemma, men bara i 1 timme till innan nästa graduation party. Då är det Matt, killen i mitten på bilden ovan, som har. Tills dess måste jag se till att packa klart allt för beach week, för vi sticker tidigt imorgon bitti och jag ska spendera natten hos en kompis för att göra det smidigare imorgon bitti! Så imorgon bär det av till the outer Banks of North Carolina!! Vi är ruskigt taggade!! En vecka blir det där, sen hämtar Will mig för att åka aningen söderut till nästa vecka på stranden. Denna vecka tillsammans med familjen Craft. Så när jag sticker imorn kommer jag inte tillbaka förens om 2 veckor. Ska bli ruskigt skönt att bara slappna av och leva livet på stranden i två veckor!!
Är rättså säker på att de finns wifi i husen så kommer höra av mig med bilder och så från stranden så småningom.
Tills dess, ha det så bra och njut av sommaren! 
Bye

Sommarlov!!

Heeej!
Riktigt länge sen jag hörde av mig nu, ber om ursäkt för det! Men nu har jag en massa saker att berätta om iallafall så här kommer ett låångt inlägg ;-)
Börjar från fredagen en och en halv vecka sedan:
Det var dags för första omgången av slutspelet, vi mötte Fluvanna County HS på bortaplan. Ett lag som vi slog bara en vecka tidigare! Dock var vi inte riktigt på tårna och spelade en rätt så dålig match.. Blev förlust och säsongen var över. Är oerhört glad att jag valde att prova på lacross! Hade en grymt rolig säsong med riktigt sköna team mates :-D
Laddad nr 22 inför matchen!
Dagen efter, på lördagen, så åkte jag och Will ut i närliggande county för att ta oss till en farm där vi skulle ut på ett trail och rida! Om ni kommer ihåg så var det en av presenterna jag fick under min birthday week i början av året. Så nu var det dags! 







Var första gången jag red i hela mitt liv (på en häst iaf) and I loved it! Haha var hur härligt som helst att vara ute i naturen och rida. Var också ballt att det var så lätt att "styra" hästen! Kändes nästan som att man kontrollerade hästens hjärna och den bara gick åt det håll man tänkte haha. Grymt var det, riktigt bra present :-)


Veckan efter hade vi seniors bara skola måndag och tisdag, sedan började senior exams på onsdagen. Men om man är senior och har A eller B i betyg så behöver man inte ta sin exam i den klassen. Och jag lyckades faktiskt med att få enbart A's and B's, även i mina två college-nivå klasser. Så jag behövde inte ta någon exam och fick med andra ord sommarlov på tisdagen!! That's right, har nu redan haft sommarlov i en vecka. Livet leker! 
På torsdagen tog jag och 4 grabbar vara på det fina vädret vi haft senaste veckorna och tog oss till rivern som går här för att paddla kayak. Vi hade musik och frysboxar med drinks med oss. Var huuur nice som helst!!
Enda bilden jag lyckades ta.. Dålig kvalité pga att jag hade mobilen i en plastpåse för att inte få den blöt ;-)
Vi var ute på rivern mellan ca kl 3 till 6. Sedan åkte vi och käka middag, sen mötte upp med massa andra folk under kvällen och natten. Jag spenderade sedan natten hos en kompis. Och på fredagen mötte vi upp med ett par killar igen för att spela basket under dagen innan jag åkte hem. 

Var nämligen tvungen att gå upp tidigt på lördagen då det var memorial day weekend och vi åkte ner till North Carolina för att hälsa på David's bröder med familjer i deras föräldrars lake house. Vi hade en riktigt härlig weekend, vädret var magiskt!!

Lördagen bestod i princip av detta^ 
sola och bada hela dagen! Andra bilden är det David's storebror Craig's fru Cindy ni ser till vänster :-)





Vi fiskade även en hel del, och det gick riktigt bra! Vi drog upp ett par riktigt schyssta firrar. På första bilderna har jag precis fångat en Perch, den andra fisken är en Catfish, och vi fick även Bass.
Fanns en kayak också så drog ut på en liten paddel tur!

Sedan var det söndag, och vi fick reda på att David's två bröder tänkte åka och kolla på ett av de största Nascar racet som finns! Det går nämligen i Charlotte, NC där vi var. Jag tänkte, well mer 'Murica än Nascar blir det ju inte, kanske vore coolt att få den upplevelsen! Så vi bestämde oss för att följa med :-D

Coca cola 600 heter racet! Det är speciellt för de kör 600 miles istället för 500 som är det vanliga.
Utanför arenan!
Och här är banan! Sjuuuukt stort var det, när det är fullsatt tar den runt 150 000 personer! Det var ungefär 120 000 där.. GALET! 


Gick INTE att kolla utan öronproppar kan jag säga! Herregud vad högljudda bilarna är, var riktigt ballt.
Här går starten!

Så, Nascar var verkligen en ball upplevelse. Trodde inte det skulle vara så kul och spännande som det faktiskt var. Halva grejen är såklart tailgating innan med massa mat och öl och sådant. Men även själva racet var grymt, 120 000 vilda rednecks och riktiga vrålåk till bilar. En av bilarna hade nr 22 över hela sidorna så självfallet hejade jag på honom (bilen var även gul och blå). Så när man väl väljer en bil man hejar på och följer den så är det faktiskt spännande. Inte alls långtråkigt och bara runt runt runt. Men my guy, nr 22, slutade på en 7e plats av 40 bilar så var inte pjåkigt alls :-)

Nu är vi hemma igen, men inte länge för mig då jag först ska till Busch gardens imorgon med ett par polare (nöjespark med massa bergådalbanor). Ska bli kul!
Sedan blir det att bara njuta av ledighet i några dagar innan det är dags för CHS's graduation på lördag. Och sedan är det dags, på söndag sticker jag tillsammans med ca 10 av mina senior vänner till beach week! Beach week är lite tradition att seniors hyr ett hus på stranden i North Carolina outer Banks i en vecka. Är ruskigt taggad! Blir en vecka av att bara chilla, partaja, sola, och bada med dels härligt folk i vårt hus och också en massa andra HS graduates från andra skolor som är där samtidigt. Kommer bli galet grymt :-D
Uppdateringar om allt detta kommer givetvis så småningom.

Tills dess, take care, så hörs vi snart!
Ciao

Två extra bilder!

Missa två bilder förra inlägget så de kommer här haha:
En av yfu personerna tog massa kort under träffen och knäppte den här på oss som jag tyckte var rätt fin ;-)

Det här var under mötet, de gav oss elever i uppgift att skriva ett tack och farväl kort typ till sin värdfamilj, trodde att de skulle sparas så Will och David kunde läsa det senare så skrev ganska emotional om ni förstår vad jag menar. Och sen så skulle vi tydligen läsa upp sitt brev out loud för alla, vilket jag försökte göra, men vart alldelles för känslosamt för mig så klarade helt enkelt inte av det så en av YFU personerna fick läsa upp det. Och efter hade vi ett litet "moment", en riktig familje kram! Så glad att jag har mina underbara värdpappor! Love you guys <3

Ville bara dela med mig av det och de nya bilderna!
Kram

5/12/14

Hej hej hej!
Ännu en tid har gått, vilket innebär att min tid i underbara Charlottesville kommer närmare och närmare mot slutet.. Endast 3 veckor kvar till skolavslutning, men endast ca 7 dagar eller nåt sånt kvar av lektioner och dagar att vara i skolan! Helt sjukt vad snabbt tiden går. Har dock nästan 2 hela månader kvar i USA så såå nära är det faktiskt inte! Jag har helt ärligt inte alls kännt att tiden håller på att ta slut, inte förens vi hade sista area meeting med YFU nu i helgen... Då det var det sista så var the topic för mötet att åka hem, ta farväl och allt sådant. Så det var inte förens då jag insåg att det faktiskt inte är allt för långt bort! Mycket blandade känslor kan jag säga! Ska bli otroligt kul att komma hem och träffa er alla igen, är huuur excited som helst över det!! :-D å andra sidan så är det såå många underbara människor och platser som man lämnar bakom sig här, vilket kommer bli riktigt tufft! 
Men, nog om det nu! Sommaren är här, skolan är snart slut och jag har så mycket härliga planer att se fram emot innan det bär av till Sverige!! :-D 
Här är de 6 utbytesstudenterna som är i samma area så vi har haft de här mötena tillsammans under året.
Så fick träffa Laura och Signe som var på Hawaii resan igen vilket var väldigt roligt!! :-)

Annars då, well som tidigare så har det vart fortsatt med mycket lacross! Både matcher och practice. Fortfarande Lima kul! :-D dock har jag kämpar mot shin splints igen (som jag hade under football season) har vart till och från hela säsongen och nu senaste 3 veckorna eller så har det bara blivit värre. Men säsongen är nästan slut då har inte känns som att är någon ide att vila. Så spelar igenom smärtan säsongen ut helt enkelt sen blir det vila benen! 
Hur går det för oss då? Well, vi har förlorat båda möterna mot Albermarle och båda mot Western Albermarle. De två bästa lagen i serien. Sen förlorade vi första mötet med de två andra lagen i serien, Fluvanna county och Monticello. Sedan blev ena matchen mot Monticello cancelled och aldrig spelad. Vi vann i förra veckan mot Fluvanna andra matchen! Så nu ligger vi 4 i serien. Vi kommer spela en utslagsmatch mot 5an Monticello på torsdag eller fredag och vinnaren går till play off tournament mot Albermarle, Western, och Fluvanna. Om vi spelar på den nivån vi kan så ska vi verkligen slå Monticello!! Sedan vann vi ju precis mot Fluvanna så även dom har vi stor chans mot. Så vi siktar på att kunna knipa en tredje plats trots den tuffa starten på säsongen! Och vem vet, kanske vi kan skaka något av topplagen i en slutspelsmatch...
Nr 22 in action på bortaplan mot Western Albermarle (probably min bästa match på säsongen, startade, hade massvis med speltid, och flertalet riktigt schyssta tacklingar och grundballs!)
Här är jag Will och David innan matchen i fredags, som var vår senior night. Dvs sista hemmamatchen av regular season. Så man tackar av alla seniors eftersom det är vår sista match på vår stadium.

Igår (söndag) tog Will och David mig till Luray Caverns, som är ett jätte stort grottsystem ca 1 timme härifrån! Var en riktigt fin dag och grottorna var huuur coolt som helst:
Standard posen på the three of us




Det ni ser här är en liten mini sjö inne i grottan som var helt spegelblank och reflekterar formationerna i taket! Var riktigt coolt, "sjön" är egentligen bara ett par cm djup men effekten från reflektionen gör så att det ser ut att vara ett par meter djupt med glasklartvatten och formationer på botten!





Ett stekt egg, eller ostron beroende på vad man tycker! Helt naturligt format av naturen, rättså coolt.
Hittade en tron utanför också haha! Vi följer Game of Thrones hemma i huset så här är min version av det! The Berggren Family

Ooh, en sista sak som jag höll på att glömma! Förra veckan, i torsdags, tog jag ett så kallat AP exam i English. AP English är den engelska kurs jag tagit under året, och AP betyder (som jag sagt tidigare) college nivå. Så AP exam är det man har tränat för i princip hela året och om man är nöjd med sitt betyg på testet kan man använda det som att "tenta av" den engelska kursen i college. Så för mig var det mer som "rolig" grej. Roligt kanske är fel ord eftersom att testet var 3 timmar och består av 1 timme multiple choice test, och sedan 2 timmar där man ska skriva 3 st (!?) uppsatser.. Så det var en riktig utmaning, med tanke på att det var myyycket jobb och allt är som sagt på college nivå. Så jag gjorde det helt enkelt för att se hur bra jag kunde göra ifrån mig! Betyget får man inte förens i Juli men det gick myyycket bättre än vad jag trodde det skulle gå!! Innan tänkte jag att om det är för mycket jobb eller för svårt så är det bara att sluta, bara gissa resten och va nöjd typ. Eftersom att det inte riktigt räknas för mig hade jag inga förväntningar. Men det otroligt mycket bättre än jag trodde och jag var faktiskt väldigt stolt över mig själv som tog mig igenom det :-) nu är det bara att vänta tills betyget kommer och se hur det egentligen gick haha!

Well, tror det var allt! Sitter just nu i Will's klassrum med typ halva lacross laget som väntar på att träningen ska börja kl 5. Skolan slutar 3.45 så för de som antingen inte har bil eller helt enkelt inte pallar åka hem imellan stannar i Will's rum och väntar på träningen. 
Dags att börja byta om snart, och sen ut i regnet för träning.. Gött!! 

Ta hand om er där hemma, så ses vi snart ;-)