olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Kort vecka pga snöööö!

Hej! 
Ännu en vecka avverkad och ännu en vecka närmare hawaii!! Såg precis att det är 24 grader celcius i Honolulu just nu kl 06.30 am! Grymt :-D
Den här veckan gick riktigt snabbt förbi. Vi var lediga i måndags pga av Martin Luther King day, eleverna var även lediga på tisdagen i min skola så började veckan med 2 lediga dagar. Sedan kom snön!! 

Onsdagen blev en snowday. Hur skönt som helst, veckan började alltså med 3 dagars ledighet. På torsdagen var snön fortfarande kvar men jag och Will hade inte lika mycket tur som David. Hans skola var stängd och vi fick "bara" 2 timmars delay. Fredag började vi kl 9 som vanligt. Så basically gick vi 1 1/2 dag i skolan denna vecka haha :-)
I fredags var det basketmatch, hemmamatch mot rivalen Western Albermarle. Innan matchen låg vi delad 1a med dem i vårat district! Vi förlorade första matchen mot dem med 3 poäng så vi visste der skulle bli en grym match. Och det blev det! Vi hade en vass student section på läktaren och vi krossade Western med 10 points!!
Så nu är vi nr 1 i vårt district! Riktigt kul.

Igår, lördag, var det dags för mid year meeting med YFU. Inget jätte spännande direkt men det är obligatoriskt. Vi är 6-7 personer som ingår å districtet här så vi åkte till en av familjerna som hostar för mötet (vi ska ha sista mötet hos oss i maj). Mötena är inte så givande direkt. Pratar bara om året och meningen är att de ska hjälpa med hemlängtan, hitta kompisar mm mm. Men allt är hur bra som helst här för mig så behöver liksom ingen hjälp från aktiviteterna :-) men det är några sköna personer där så det är alltid kul att höra hur de har det. Kom även fram att 2 av dem också ska till hawaii! En dansk tjej och en schweizisk tjej som är jätte trevliga och de är även på samma flight som oss från Washington! Så det är kul.
Idag, söndag, ska vi städa och plocka skräp på någon väg med lacrosse laget haha. Så om en timme måste jag åka dit för att jobba i 2 timmar, tror vi får pengar till laget eller community service points eller något sånt. Så bara att ställa upp för laget!

Det var allt för nu. Deuces!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Mamma
skriven :

Nä men va är det här?
Alla dessa snowdays?
Hur hinner alla Amerikanare med skolgången?. Det verkar ju liksom inte bli någon skola på vintern? I våra ögon blir det väldigt konstigt. Vad beror detta på. Kan ju inte bara bara pga av obefintliga vinterdäck? Allt ni missar måste väl hinnas med en annan dag? Eller hoppar man bara över vissa delar av kurserna? Det här måste du förklara hur det går till.
Nu närmar sig Hawaii!!☀️😄 där lär ni slippa Snowdays🏄
Det ska bli spännande att höra om den resan.
Kraaaaam

Svar: De har snowdays desk för att det är för "risky" att köra skolbussen pga av halkan, och också för att skolledningen inte vill ha alla elever ute och köra bil och riskera att krascha påväg till skolan då det blir skolan problem och de kan bli stämda etc. Eftersom att min skola är i staden så behandlar de vägarna med medel som gör att snön smälter och så plogar dem. Därför är vi inte ofta stängda mer än en dag, för om de snöar på natten så hinner de inte fixa det till dagen efter så der blir stängt en dag sedan fixar de vägarna och plogar tills nästa.

D's skola däremot som ligger ute i county, där bor alla mitt i ingenstans basically och alla vägar är jätte små och jätte många så det går inte att ploga ALLA vägar elever bor på det skulle ta för lång tid så därför stänger de oftare än vi :-)
olleusa.blogg.se