olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

Iskall vecka i Staterna

Hejhej!
Har varit en kall vecka här i staterna! Första gången på bra länge som det en dag var minus grader i alla staterna samtidigt! Även florida och hawaii(uppe i bergen på hawaii dock ;-) men ändå, ni förstår grejen, sjukt kallt har det varit. Det är pga den så kallade polar vortex som har tagit med sig iskylan från nordpolen. Skolor har varit stängda över hela landet många dagar denna vecka. Vilket är rätt förjävligt med tanke på att min skola varit öppen alla dagar... David's skola hade 2 timmars försening 2 dagar och många skolor i närheten här var stängda. Så kylan har inte fört med sig något positivt direkt, hade skolan stängt hade det ju vart värt de men nu var de bara att ta sig ut i kylan och knega på som vanligt. 
Annars så var det en rätt så lugn första vecka i skolan. Inget nytt eller speciellt som hände direkt. 
Däremot gick jag på första conditioning träningen med lacrosse laget i torsdags! Börjar bli riktigt taggad på lacrosse som börjar 24 february. Har träffat coachen och delar av laget (känner redan ett par stycken från laget) och vi önskade nr så jag har redan fått nr 22 säkrat ;-) känns bra att veta så jag inte behöver fighta någon om numret haha!
I fredags spöade vårat basketlag David's skola Monticello! Var en bra match, borta i Monticello och det blev en stabil 85-67 seger för Black knights! Basketmatchena är riktigt kul att kolla på. Efter skolan träffas vi massa folk och hänger och pre-gamear innan matchen. Umgås och taggar helt enkelt innan vi tar oss till matchen. Och vi har ett riktigt bra lag så det är kul att se dem spela.

För er som inte vet det kan jag ju också berätta att jag åker till Hawaii om 19 dagar!! Tillsammans med en massa utbytesstudenter från hela landet åker vi me YFU för en grym vecka på Oahu. Där vi kommer bland annat att surfa, snorkla, katamaran tour, se Pearl Harbour, lära oss Hula-Hula dans, mm. Ska bli grymt, är riktigt taggad!
1a february anländer vi alltså till Oahu, ön där huvudstaden Honolulu ligger, och vi stannar i en vecka för sol, bad och bara allmänt ha det bra! 
Hoppas få se såna här när vi snorklar!!


Så det här kommer då vara jag om några veckor.. ;-)

Idag hade vi besök av Louis och hans fru. Louis är Will och Dvid's första utbytesstudent som de hade för ca 8 år sen när de bodde i Richmond. Han är från Brasilien och träffade hans nuvarande fru när han var här under utbytesåret så de bor i USA nu. Så vi åkte på en härlig lunch på ett lokalt brewery. Väldigt trevligt!
Och nu är vi hemma igen och ni kan säkert gissa vad gör, med tanke på att det är söndag och så....
Exactly, it's football! Andra omgången av slutspelet är i fullgång så man är bänkad framför tvn som vanligt haha! 

Ta hand om er där hemma nu! På återseende, kram
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Mamma
skriven :

Va spännande med lacross. Är det samma upplägg som fotbollen med tryouts mm? Lova att lära oss hula hula sen när du kommer hem. Ha det bäst! 😘

Svar: Yes tror det är ungefär samma, med pre-season innan matcherna börjar!
Haha självklart😄 kram!
olleusa.blogg.se

2 Chris the wiz
skriven :

Basketball äger😉
Hoppas ni fixar en pipe run på oahu, kommer bli grymt!
Blir mer o mer imponerad av 49ers-tror det bär hela vägen till SB i år!
83 degrees in the shade, southernmost point🇺🇸😄

Svar: Jo dom har växt! Trodde på Carolina men 49-ers visade färg! Ska bli kul å se va de kan göra uppe i Seattle nästa vecka😃
Härligt, låter betydligt bättre med83!!
olleusa.blogg.se

3 Dad
skriven :

OJ!!! Minus i alla stater samtidigt....måste vara sjukt ovanligt.
Låter riktigt kul med Lacrossen! Ska googla på reglerna direkt :)
Förresten, ser inte att Steelers är kvar....? Däremot smyger Patriots fram finfint :) Ser fram emot Brady vs. Manning på lördag!
Pussåkram!

Svar: Nope, steelers gick in i sista rundan av regular season med 1% chans att gå vidare eller nåt sånt. Alla resultat gick våran väg förutom i sista matchen, då Kansas citys kicker missa game winning field goal från 40 yards... Riktig sopa, så Chargers vann den matchen och tog sista slutspelsplatsen.
Kommer bli en riktigt grym match! 😃
Kramen<3
olleusa.blogg.se