olleusa.blogg.se

Tja! Mitt namn är Olle Berggren och är 18 år gammal. På den här bloggen kommer du kunna följa mitt år som utbytesstudent i USA hos mina värdpappor Will & David som bor i Charlottesville, Virginia.

UVA Cavaliers 10 - Oregon Ducks 59

Hej! 
Min dag har varit magisk!! trots att, som ni ser i rubriken, UVA förlorade stort. Men möter man landets näst bästa lag (kanske bästa) är det inte så konstigt. UVA spelade faktiskt riktigt bra i början och höll 10-21 ett tag, men sedan orkade de inte stå emot längre. Inramningen var fantastisk!! ska låta bilderna tala för sig själva:
Tailgating innan matchen, precis utanför arenan. Mycket, härligt folk samt massa mat! Mycket Football snack, kolla på tv, och spel blir det ;-)
Fick även besök av UVA cheerleaders ;-)
Scott Stadium! Denna kortsida har inga läktare utan en sluttande gräsmatta, här sitter/står många av UVA eleverna. De har även sektioner direkt till vänster om grässluttningen.
Våra platser! Kändes som samma platser som vi hade på NFL matchen i London, eller hur pappa?? :-D Läktarna börjar fyllas lite mer nu samtidigt som spelarna värmer upp på planen.
Och så gör marching bandet entre!! Riktigt coolt.
Formar sig som ett V, för Virginia
Öppnar sedan upp V't inför spelarnas entre. Men först ut i ledet är Cavman, Cavaliers ridande maskot (de har en "vanlig maskot också, en som är utklädd i en dräkt till Cavman). Han kom inridande med viftande svärd, hur ballt som helst! och publiken var i extas!! Innan han kom in har de ett slags intro på storbildsskärmen. Det är en tecknad liten film där Cavman varje match på något sätt dödar motsåndarlagets maskot. Så denna match dödade han Orgeons maskot, en anka! haha. Det gillas av publiken ;-)
Cavman var tätt följd av spelarna som sprang in till fansen jubel, trycket var grymt :-D
Jublet övergick till bu-rop när Oregon spelarna sprang in.
 
Här är matchen igång! Och läktarna är nu fullsatta.
I halvtid kommer marching bandet ut igen, här är en av alla formationer det gjorde i halvtidsshowen. De formade UVA Cavaliers märke. Ett V med 2 sablar korsade varandra under. De är sjukt duktiga och musiken de spelar är riktigt stämningsfull!
 
Det var den här dagen! Min första UVA match, kan inte säga mer än att det var magiskt. Trycket, inramningen, marchingband, och såklart matchen. Att få se Oregon, näst bästa laget i hela landet, spela live går inte att beskriva hur grymt det var! :-D
En lång dag i stekheta solen sätter sina spår, är väldigt trött nu så det är dags att krypa till kojs! Ha en härlig avslutning på helgen alla där hemma! och fortsätt kommentera det är jätte kul att läsa!!
Deuces
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 mormor
skriven :

Önskar jag var där o fick se matchen. Lev gott och träna o spela bra.
Kramisar mormor

2 farmor
skriven :

Oj,oj,oj jag förstår verkligen den fantastiska känslan att vara där!! Själv har jag tillbringat helgen i Köpenhamn, inte så tokigt det heller! Ha det bra !

3 Dad
skriven :

Ojojoj, ser riktigt fett ut! Häftig arena med grässluttningen. Var det 60 000 där?
Ja, exakt samma platser som på Wembley! Cool! :)
Bara att ligga i nu så att du en dag får springa in där ;)
Ha så kul på polon idag!

4 Mamma
skriven :

Waooo! Dom där bilderna får mig att tänka på matchen i Florida. Det är ju bara såååå coolt! Kram

5 Chris the wiz
skriven :

Kanoon! Din blogg äger O! Man blir riktigt avundsjuk på allt, kanske ffa gourmetmaten, till o med på TG!! Du ser riktigt nöjd ut mellan ChL, blev det ngn date? ;-)
Cool arena med sluttande gräset o cavman! Pittsburgh får det sannolikt tungt denna säsong.....
Vad äter Du för lunch i skolan? Finns det dörrar på toaletterna?
Ska du på homecoming??
Kramar fam A